Schoenherr a lansat seria de evenimente Ella, o platformă pentru promovarea poveștilor feminine de succes în diferite domenii de activitate. Scopul său este de a asigura vizibilitatea modelelor de urmat și de a inspira opțiuni de dezvoltare pentru participantele la eveniment (și nu numai), inclusiv prin împărtășirea de experiență, dezvoltarea comunității Ella și activități de mentorat.

Seria de evenimente EllaFoto: Schoenherr si Asociatii

Ella își trage numele de la Ella Negruzzi, prima femeie din România admisă în Barou care a practicat efectiv avocatura. Seria de evenimente este gândită ca un omagiu adus persoanelor care, indiferent de gen, au avut rolul de deschizători de drumuri în domeniile lor.

Astăzi, aproximativ 58% dintre avocații din România sunt femei. Vremurile când primele încercări ale unor românce de a fi admise în Barou se loveau de refuzuri repetate sunt de mult apuse, iar avocatura în țara noastră este un domeniu unde nu mai putem vorbi despre imparități de gen. Dar, din păcate, acest lucru nu se poate spune despre toate sectoarele și toate nivelurile ierarhice, astfel că dialogul, susținerea modelelor de succes, ca și activitățile educative și de mentorat orientate spre promovarea diversității sunt încă o necesitate.‟ – a declarat Georgiana Bădescu, partener Schoenherr, care a găzduit prima ediție a seriei de evenimente Ella.

Prima ediție a Ella, găzduită de partenera Schoenherr Georgiana Bădescu, le-a avut ca invitate pe Lavinia Ivas (CEO Parfumerie Douglas Romania, unul dintre cei mai admirați CEO din România, premiată de mai multe ori pentru rolurile sale de conducere în diverse sectoare) și pe Cristiana Oprea (pilot de raliuri și fondatoarea „Femei în Motorsport‟, prima femeie pilot din România care a concurat atât în Campionatul Mondial de Raliuri, cât și în Campionatul European de Raliuri). Ele au împărtășit din experiența lor în domeniile în care activează și au discutat despre prejudecăți, depășirea de obstacole, împărtășind lecții învățate și sfaturi pentru persoanele care vor să urmeze un traiect similar cu al lor.

Am participat cu drag la lansarea seriei de evenimente Ella, inspirată de prima femeie avocat practicantă din România, Ella Negruzzi. Ella este un spațiu în care fiecare femeie își găsește vocea, își dezvoltă potențialul și își împărtășește povestea, inspirând și fiind inspirată de celelalte membre ale comunității.‟ – a declarat Lavinia Ivas, CEO Parfumerie Douglas Romania, cu ocazia lansării Ella.

Sunt onorată să fac parte din ediția inaugurală Ella și să cunosc o comunitate vibrantă de femei care își amplifică reciproc calitățile și potențialul. Mă bucur că am reușit să aduc sportul mai aproape de mediul de afaceri, prin discuții interesante, menite să inspire și să sublinieze importanța rezilienței în orice domeniu.‟ – a declarat la eveniment pilotul de raliuri Cristiana Oprea.

Fiecare eveniment Ella va fi găzduit de o parteneră din cadrul Schoenherr și va avea invitate ca lectori femei cu trasee profesionale variate în diverse sectoare de activitate. Ella este inspirată de Marianne, „sora‟ sa din Viena, lansată în anul 2022 la inițiativa partenerelor Schoenherr Miriam Simsa și Gudrun Stangl și denumită după Marianne Beth, prima femeie care a obținut o diplomă în Drept și a fost admisă în barou în Austria.

Schoenherr este o firmă internațională de avocatură, activă în Europa Centrală și de Est și Europa de Sud-Est, unde operează 15 birouri. Firma este prezentă în România din anul 1996, oferind servicii de asistență juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale și multinaționale. Schoenherr și Asociații SCA este recomandată de principalele organisme independente de cercetare a pieței de avocatură (Chambers, Legal500, IFLR1000).