​Schoenherr a asistat Kommunalkredit Austria AG ("Kommunalkredit") cu privire la acordarea unui împrumut de 25 de milioane de euro companiei INVL Renewable Energy Fund I ("INVL") pentru finanțarea construcției de proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală de 51 MW în România. Acesta este primul proiect din portofoliul din România al INVL care a ajuns în faza "ready to build".

Damaschin Adina, Martin EbnerFoto: Schoenherr si Asociatii

Schoenherr a coordonat serviciile juridice prestate către Kommunalkredit pe probleme de drept austriac și român, în timp ce Sorainen a acordat asistență juridică pe aspecte locale de drept în Lituania. Echipele din Viena și București ale Schoenherr active în domeniul financiar-bancar au lucrat împreună în acest proiect.

"Ne bucurăm că am fost alături de Kommunalkredit în această finanțare, care contribuie la dezvoltarea de capacități de producție de energie regenerabilă în România", a declarat Adina Damaschin, counsel în cadrul Schoenherr București. "Cum sectorul energiei regenerabile din țara noastră se menține pe o traiectorie de creștere, suntem siguri că va continua să atragă interesul unor instituții financiare internaționale puternice."

"Alimentată de orientarea crescândă spre durabilitate și aspecte ESG, finanțarea sustenabilă a câștigat teren în ultimii ani", a adăugat Martin Ebner, partner la Schoenherr. "Această tendință este reflectată și de practica noastră considerabilă în domeniul finanțărilor în Europa Centrală și de Est, unde proiectele care acoperă toate fațetele ESG continuă să fie atractive pentru instituțiile financiare."

Kommunalkredit este un specialist în finanțarea infrastructurii și a energiei. Împreună cu clienții săi ca parteneri, banca creează valori care îmbunătățesc continuu viața oamenilor. În acest fel, facilitează construcția și operarea facilităților de infrastructură, echilibrând nevoile de finanțare ale sponsorilor și dezvoltatorilor de proiecte cu numărul tot mai mare de investitori în căutare de oportunități de investiții durabile. Principalele sale segmente de investiții sunt energie și mediu, comunicații și digitalizare, transporturi, infrastructură socială și resurse naturale.

Înființat în 2021 de către INVL Asset Management (parte a INVL, liderul grupului baltic de administrare a investițiilor și asigurări de viață), INVL Renewable Energy Fund I este un sub-fond destinat investitorilor profesioniști. Acesta investește în proiecte de energie regenerabilă (solară și eoliană) aflate în stadii incipiente și medii, inclusiv în construcția de noi centrale electrice, în dezvoltarea și/sau achiziționarea infrastructurii necesare pentru funcționarea centralelor electrice și în gestionarea eficientă a centralelor electrice existente în Uniunea Europeană și în statele membre ale Spațiului Economic European.

Echipa Schoenherr care a asistat Kommunalkredit a fost coordonată de Adina Damaschin (counsel, București) și Martin Ebner (partner) și i-a inclus pe Alexandra Pop (senior attorney at law, București), Loredana Barbu (attorney at law, București) și Nikolaus Müllner (associate, Viena).

Schoenherr este o firmă regională de avocatură care operează 15 birouri în Europa Centrală și de Est și Europa de Sud-Est. Firma este activă în România din anul 1996, oferind servicii de asistență juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale și multinaționale. Schoenherr și Asociații SCA este recunoscută de toate organismele internaționale independente de cercetare a pieței de avocatură (Chambers and Partners, Legal500, IFLR1000).