Schoenherr și Asociații SCA a asistat MET Group în legătură cu achiziția unui proiect fotovoltaic în curs de dezvoltare, situat în Sudul României. Proiectul, care are o capacitate instalată planificată de 52 MWp, urmează să intre în etapa de construcție în prima parte a anului 2023.

Monica CojocaruFoto: Schoenherr si Asociatii

Tranzacția marchează intrarea pe piața locală de energie regenerabilă a MET Group. Grupul activează în România de peste 13 ani ca furnizor de energie electrică, gaze naturale și alte servicii energetice pentru consumatori casnici și industriali. Anul acesta, MET Group a mai preluat active regenerabile și în Italia, Spania și Polonia, ca parte a planurilor sale de dezvoltare a unui portofoliu de proiecte regenerabile la nivel european cu o capacitate instalată de 2 GW până în anul 2026.

„Cu această investiție, MET Group face primul pas în sectorul energiei regenerabile din România. Suntem onorați că echipa noastră a contribuit la realizarea acestei tranzacții‟, a declarat Monica Cojocaru (local partner), care a coordonat echipa Schoenherr implicată în proiect. „Decizia MET Group de a intra pe piața locală de energie regenerabilă reconfirmă potențialul de creștere al acesteia‟.

MET Group este o companie europeană de energie, cu sediul în Elveția și activă în sectoarele gaz natural și energie electrică. MET operează în 13 țări, pe 27 piețe naționale de energie și 22 de hub-uri internaționale de distribuție. În anul 2021, grupul a înregistrat un venit consolidat din vânzări de 18,1 miliarde Euro, a distribuit 55 miliarde metri cubi de gaz natural și energie electrică de peste 50 TWh.

Serviciile prestate de Schoenherr și Asociații SCA au acoperit toate aspectele juridice în legătură cu această tranzacție de fuziuni și achiziții în sectorul energiei. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (local partner, corporate/M&A, energie), iar Vlad Cordea (senior attorney at law, corporate/M&A, energie), Georgiana Bădescu (partner, dreptul concurenței/ examinarea investițiilor străine directe) și Alexandra Huza (senior attorney at law, real estate) au avut roluri cheie în proiect.

Schoenherr este o firmă regională de avocatură, activă în Europa Centrală și de Est și Europa de Sud-Est, unde operează 15 birouri. Firma este prezentă în România de 26 de ani, oferind servicii de asistență juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale și multinaționale. Schoenherr și Asociații SCA este recunoscută de principalele organisme internaționale de cercetare a pieței de avocatură (Chambers and Partners, Legal500, IFLR1000) pentru activitatea în domeniul corporate/M&A, respectiv energie.