Echipa specializată în drept penal a Schoenherr și Asociații SCA a obținut o decizie definitivă favorabilă într-un dosar penal complex având ca obiect, între altele, constituirea unui grup infracțional organizat și alte infracțiuni grave în legătură cu deturnarea de licitații. Avocații Schoenherr au obținut achitarea definitivă a clientului, precum și ridicarea măsurilor asigurătorii instituite de către organele judiciare cu privire la bunurile acestuia.

Roibu MagdalenaFoto: Schoenherr si Asociatii

Dosarul, care se referă la proceduri de achiziție publică organizate de o autoritate contractantă activă în domeniul energiei, a implicat mai mulți funcționari publici și reprezentanți ai unor societăți ofertante și a fost instrumentat de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Schoenherr și Asociații SCA l-a asistat pe unul dintre inculpații din acest dosar, reprezentant al unei societăți ofertante în procedurile respective, în faza procesuală a apelului dezbătut în fața Curții de Apel București. Clientul, acuzat de complicitate la comiterea de către un funcționar public a infracțiunii de abuz în serviciu, respectiv a infracțiunii de divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice, a fost achitat în primă instanță pe motive de nelegalitate a actelor de urmărire penală, în timp ce măsurile asigurătorii instituite cu privire la bunurile sale pe latura civilă a cauzei au rămas în vigoare.

„Față de soluția din prima instanță, echipa noastră a obținut achitarea clientului și pe fondul acuzației («fapta nu există»), precum și ridicarea măsurilor asigurătorii instituite de procurorii DIICOT. Este un rezultat remarcabil în contextul în care clientul a apelat la serviciile noastre spre finalul apelului formulat de DIICOT, dar și de alte părți din dosar, într-o etapă în care posibilitatea efectivă de a mai face modificări semnificative în apărare este foarte redusă.‟ – a declarat Magdalena Roibu, managing attorney at law, avocat specializat în drept penal în cadrul Schoenherr și Asociații SCA. Ea a coordonat asistența juridică pe tot parcursul acestui proiect, în care a lucrat împreună cu Marcel Mămăligă (attorney at law).

Schoenherr și Asociații SCA are o echipă specializată în white-collar crime, fiind recunoscută de directorul legal Legal500 pentru activitatea sa în acest domeniu. „În ultimii ani, avocații noștri de drept penal au obținut numeroase soluții favorabile pentru clienții firmei. Practica noastră de white-collar crime se află într-o continuă creștere, astfel că recent am cooptat un nou avocat specializat în acest domeniu.” – a declarat Iustin Armașu (local partner) care, alături de Sebastian Guțiu (office managing partner Romania), coordonează practica de dispute resolution a Schoenherr și Asociații SCA.