​Casa de avocatură Filip & Company a acordat consultanță juridică Fondului Proprietatea cu privire la vânzarea pachetului său de acțiuni în cadrul ofertei publice inițiale S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. în valoare totală de 9,3 miliarde RON (incluzând acțiunile suplimentare care pot fi supra-alocate în scop de stabilizare). Acesta este cel mai mare IPO din istoria ofertelor desfășurate până acum în România și cel mai mare IPO din Europa din acest an.

Alexandru BirsanFoto: Filip & Company

Oferta publică inițială în vederea listării acțiunilor pe Piața Principală a Bursei de Valori București s-a derulat în perioada 22 iunie – 4 iulie. Hidroelectrica a încheiat IPO-ul cu o capitalizare de piață anticipată care se ridică la 46,8 miliarde RON (9,4 miliarde EUR), devenind societatea listată la Bursa de Valori București cu cea mai mare valoare.

„Este în primul rând o tranzacție care plasează ferm România în rândul piețelor de capital importante din Europa – dimensiunea ofertei și capitalizarea anticipată vorbesc de la sine și ne arată că se pot face tranzacții cu adevărat mari la București. Este de asemenea, o reușită fenomenală pentru toți cei implicați – vânzător, emitent, bănci și consultanți, care vine după foarte multă muncă și perseverență. Felicităm Fondul Proprietatea și îi mulțumim pentru încrederea acordată și excelenta muncă de echipă și ne bucurăm că am avut din nou ocazia să ajutăm la realizarea unui IPO record”, spune Alexandru Bîrsan, partener și coordonator al departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Fondul Proprietatea în acest proiect a fost coordonată de către Alexandru Bîrsan și le-a implicat pe Olga Niță (partener) și Anca Bădescu (associate).

În ultimii ani, Filip & Company s-a implicat cu succes în multe dintre tranzacțiile de referință pe piața de capital din România, atât oferte de acțiuni, cât și obligațiuni, precum și în emisiunile de obligațiuni ale statului român pe piețele externe. Avocații Filip & Company sunt clasați pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaționale Chambers and partners, Legal 500 și IFLR în practica de Piețe de capital atât la nivel de echipă cât și individual, iar Alexandru Bîrsan este clasat în „Hall of fame” în această arie de practică de către Legal 500.

Filip & Company

Filip & Company este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în practic toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii Filip & Company au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatură asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților. Mai multe detalii despre domeniile de expertiză şi echipa Filip & Company găsiți pe www.filipandcompany.com.