Casa de avocatură Filip & Company a asistat Grupul Țiriac la vânzarea drepturilor și operațiunilor turneului de tenis Mutua Madrid Open și a turneului de golf Acciona Open de España către IMG UK, parte a grupului Endeavor, lider global în industria de evenimente, divertisment, sport, media şi fashion. Tranzacția a fost semnată pe 6 decembrie 2021 și s-a finalizat pe 1 aprilie 2022.

Cristina Filip - managing partner Filip&Company Foto: Filip & Company

"De-a lungul asistenței de un deceniu în activitățile din domeniul sportiv ale Grupului Țiriac am învățat că pentru fiecare minge jucată pe teren există miriade de resorturi și raporturi care trebuie să fie continuu menținute în funcționare sau echilibrate sau reînnoite și îmbunătățite sau documentate și amendate. Turneul Mutua Madrid Open este o creație magnifică, o încununare a unor idei îndrăznețe și a unei munci asidue și pasionate de foarte lungă durată, cu adevărat un eveniment de elită în circuitele de tenisul profesionist masculin și feminin de cel mai înalt nivel internațional. Pregătirea, desfășurarea și finalizarea procesului de transfer a solicitat protocoale, pregătiri, proceduri, strategii, documentare și negocieri extrem de provocatoare prin intensitate, complexitate, diversitatea problematicii, precum si prin multitudinea de părți și organizații și interese și jurisdicții implicate. Suntem onorați și bucuroși că am îndeplinit cu succes acest mandat și vreau să mulțumesc echipei clientului nostru pentru încrederea acordată, precum și echipei noastre și colegilor de la Linklaters, Prolaw și Kiprianou, pentru contribuțiile deosebit de valoroase la finalizarea acestui proiect", a declarat Cristina Filip, managing partner Filip & Company.

Echipa Filip & Company a fost coordonată de către Cristina Filip (partener) și i-a cuprins pe Eliza Baias (partener), Cătălin Suliman (partener), Irina Suătean (senior associate), Rareș Crîșmaru (associate), Daria Olteanu (associate), Monica Popa (associate) și Bogdan Fărcane (associate).

Linklaters LLP a asistat în legatură cu aspectele de lege engleză, Linklaters S.L.P (Spania) a asistat în procedura de notificare a concentrărilor economice în Spania, Prolaw Abogados (Spania) a acordat asistență în legatură cu aspectele societare și comerciale de drept spaniol, iar Michael Kiprianou & Co LLC a acordat asistență în legatură cu aspectele societare și comerciale de drept cipriot.

Latham & Watkins LLP a asistat IMG UK și grupul Endeavor în jurisdicțiile relevante.