Deloitte România își consolidează practica de servicii fiscale,prin promovarea Anei Săbiescu, a lui Daniel Grigore, a Loredanei Ilea și a Simonei Mergeaniîn funcțiile de directori, începând cu data de 1 septembrie 2023.

Deloitte România își consolidează practica de servicii fiscale, prin promovarea a patru angajați în funcțiile de directoriFoto: Deloitte Romania

„Practica noastră de servicii fiscale împlinește aspirația noastră globală de a ne impune standardele în profesiile în care operăm, prin recunoașterile publicațiilor internaționale, prin inovație, evidentă mai ales atunci când susținem clienții în adoptarea tehnologiei în procesele de conformare fiscală, și prin impactul pe care îl are în mediul de business și societate, vizibil atât în cota de piață, cât și în complexitatea proiectelor derulate. Le sunt recunoscător Anei, lui Daniel, Loredanei și Simonei pentru angajamentul lor ferm față de calitate, inovație și impact și le urez bun venit în echipa noastră extinsă de conducere”, a declarat Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România și Moldova.

Ana Săbiescu și-a început cariera în domeniul consultanței în 2011, moment în care s-a alăturat Deloitte. Ana este specializată în TVA și taxe vamale, a coordonat proiecte legate de implementarea sau restructurarea modelelor de business, revizii fiscale și due diligence, optimizare fiscală și litigii și a reprezentat clienți în fața autorităților fiscale și vamale. De asemenea, a oferit asistență fiscală în tranzacții importante, în obținerea rambursărilor de TVA pentru investiții semnificative, precum și în implementarea și efectuarea tranzacțiilor de import-export cu bunuri supuse unor reglementări vamale speciale. Ana este implicată în coordonarea soluțiilor de raportare SAF-T ale Deloitte România și în implementarea acestora pentru clienți. Ea este consultant fiscal certificat, membru al Camerei Consultanților Fiscali din România și deține o diplomă în impozitare internațională (Advanced Diploma in International Taxation), o certificare profesională și acreditare oferite la nivel global de Chartered Institute of Taxation din Marea Britanie.

Daniel Grigore s-a alăturat echipei Deloitte România în 2013 ca absolvent și, de atunci, a fost implicat în proiecte fiscale complexe pentru companii din diverse industrii, în special din domeniul serviciilor financiare, farmaceutic și al serviciilor medicale. Daniel a coordonat proiecte de restructurare care au necesitat o colaborare strânsă cu alte departamente din Deloitte, atât din România, cât și din alte jurisdicții. El a asistat, de asemenea, clienții în timpul inspecțiilor fiscale și al proceselor de contestație. Este membru al Camerei Consultanților Fiscali din România.

Loredana Ilea face parte din echipa Deloitte România din 2012, anul în care a absolvit. Este specializată în TVA și a fost implicată în numeroase proiecte de consultanță fiscală și soluționare a litigiilor pentru companii locale și multinaționale care operează în diverse industrii, cu accent pe sectorul farmaceutic și al serviciilor medicale, precum și al produselor de larg consum. În ultimii ani, Loredana a avut un rol cheie în dezvoltarea și implementarea soluției Deloitte pentru raportarea SAF-T. Ea este consultant fiscal autorizat, membru al Camerei Consultanților Fiscali din România și deține o diplomă în impozitare internațională (Advanced Diploma in International Taxation), emisă de Chartered Institute of Taxation din Londra.

Simona Mergeani are o experiență de 13 ani în fiscalitate, fiind specializată în domeniul prețuri de transfer. S-a alăturat Deloitte în 2016 și, de atunci, a lucrat cu companii multinaționale care activează în sectoare precum energie și resurse, produse industriale, retail, dar și industria farmaceutică și a serviciilor medicale. Expertiza sa vastă acoperă o gamă largă de tipologii de proiecte din sfera prețurilor de transfer, având o implicare semnificativă inclusiv în proiecte de restructurări ale afacerilor și inspecții fiscale. Ea a jucat un rol cheie în adoptarea în România a soluțiilor digitale globale pe care Deloitte le utilizează în cadrul proiectelor de prețuri de transfer. Simona este consultant fiscal autorizat, expert fiscal judiciar și membru al Camerei Consultanților Fiscali din România.

Practica de servicii fiscale a Deloitte în România este lider în domeniu și oferă o gamă variată de servicii complet integrate, de la cele legate de impozitul pe profit și venit, impozitare indirectă, servicii vamale, pentru angajatorii globali, până la servicii în domeniul prețurilor de transfer și soluții pentru procesele de business, prin intermediul a peste 200 de profesioniști.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță, consultanță financiară și managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500® și către mii de companii din sectorul privat. Experții firmei contribuie la atingerea unor rezultate măsurabile și de durată, care ajută la consolidarea încrederii în piețele de capital, care permit companiilor să se transforme, să prospere și să deschidă calea către o economie mai puternică, către o societate mai echitabilă și o lume sustenabilă. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acoperă peste 150 de țări și teritorii. Obiectivul său este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor aproximativ 415.000 de profesioniști la nivel mondial.

Deloitte România este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță și managementul riscului, consultanță financiară, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.000 de profesioniști.

Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.