Deloitte România și Reff & Asociații | Deloitte Legal au asistat holdingul românesc de materiale de construcții ROCA Industry în preluarea integrală a societății Dial din județul Constanța, specializată în fabricarea de produse de sârmă, de la omul de afaceri Vasile Roșu. Tranzacția are o valoare de maximum 14 milioane de euro, a fost semnată la finalul lunii aprilie și este supusă aprobării Consiliului Concurenței.

Echipa DeloitteFoto: Deloitte Romania

„Pentru noi, fiecare nou membru are un rol strategic în dezvoltarea sinergiilor la nivelul holdingului, astfel că elementele-cheie în etapa de evaluare a unei potențiale achiziții sunt profesionalismul partenerilor, angajamentul și profunzimea gândirii lor. Suntem onorați să găsim în parteneriatul cu Deloitte toate aceste elemente și chiar depășirea așteptărilor. Le mulțumim și lor pentru contribuția la temelia acestei construcții pe termen lung, care înseamnă reindustrializarea României”, a declarat Valentin Albu, CFO, Roca Industry.

Echipa multidisciplinară formată din avocați de la Reff & Asociații | Deloitte Legal și experți Deloitte România a acordat încă o dată asistență ROCA în legătură cu toate aspectele esențiale ale tranzacției, acoperind etapele de due diligence financiar, fiscal, juridic, comercial și operațional, confirmarea structurii de achiziție, redactarea și negocierea documentației tranzacției și notificarea concentrării economice la Consiliul Concurenței. Echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal a fost formată din GeorgianaSingurel, Partener, Diana Fejer, Senior Managing Associate, Iulian Maier, Senior Associate, Fraga Varadi, Senior Associate, Anca Olar, Associate, care au asigurat asistența în tranzacție, Andreea Zaharia, Senior Associate, Florin Grumeza, Senior Associate, Gabriela Ilie, Senior Managing Associate, Irina Picoș, Senior Associate, Dănuț Arion, Associate, Ovidiu Bălăceanu, Senior Managing Associate, Călin Cosma, Senior Associate, Daniela Baroana, Associate, Călin Georgescu-Mureșanu, Senior Associate, Andreea Caragea, Associate, Florin Geană, Associate, care au asigurat asistență în exercițiul de due diligence, și Florentina Munteanu, Partener, și Mihnea Radu, Senior Associate, care au acoperit aspectele de dreptul concurenței. Practica de consultanță financiară a fost implicată în proiect prin Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Ioana Boca, Director, Miruna Ciocea, Senior Manager, LauraNecșuliu, Senior Associate, Cristina Ifrim, Senior Associate, și Crina Ciudin, Senior Associate, iar din echipa de experți fiscali au făcut parte Dan Bădin, Partener, și Ioana Năstase, Senior Manager.

„Ne bucurăm că suntem un partener de cursă lungă al celor de la ROCA și le mulțumim pentru încrederea acordată, pentru oportunitatea de a crește și mai mult împreună și pentru colaborarea minunată. Felicitări pentru această tranzacție, prin care ROCA Industry face încă un pas spre consolidarea poziției sale pe segmentul materialelor de construcții”, a declarat Diana Fejer, Senior Managing Associate, Reff & Asociații | Deloitte Legal.

Conform anunțului ROCA Industry, această achiziție va asigura succesiunea companiei Dial, care a avut o cifră de afaceri de 12 milioane de euro în 2021, la care au contribuit și exporturile, în proporție de 10%.