Deloitte România dă startul înscrierilor pentru cea de-a 22-a ediție a competiției Technology Fast 50 Europa Centrală, adresată companiilor locale mari și mici din domeniul tehnologiei, din sectorul public sau privat, care înregistrează o creștere accelerată. Desfășurată simultan în alte 17 țări din Europa Centrală, respectiv Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Montenegro, Polonia, Serbia, Slovacia și Slovenia, competiția oferă atât companiilor mature, cât și celor emergente, o platformă prin care își evidențiază poziția de lider în domeniul lor de activitate.

Deloitte Technology Fast 50 ECFoto: Deloitte Romania

Competiția Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală este un program care recunoaște cele mai dinamice 50 de companii din regiune în domeniul tehnologiei, în funcție de creșterea procentuală a veniturilor în ultimii patru ani și include companii din toate sectoarele conexe – comunicații, tehnologii pentru mediu, fintech, hardware, sănătate și științe medicale, media și divertisment, software.

Câștigătorii din acest an vor fi desemnați în funcție de creșterea veniturilor înregistrate în intervalul 2017-2020. Pentru a fi considerate eligibile în topul Fast 50 Europa Centrală, companiile trebuie să îndeplinească mai multe criterii financiare. Astfel, trebuie să aibă venituri operaționale anuale de minimum 50.000 de euro în primii trei ani (2017-2019), și de cel puțin 100.000 de euro în 2020, să aibă sediul central într-o țară din Europa Centrală și să dezvolte sau să producă tehnologii patentate sau să dețină drepturile de proprietate intelectuală asupra acestora.

„În ciuda faptului că a generat provocări și incertitudine fără precedent, criza sanitară a fost și un catalizator al procesului de transformare digitală, crescând apetitul companiilor atât pentru adoptarea, cât și pentru dezvoltarea de tehnologii capabile să modeleze lumea. În România, programul Technology Fast 50 Europa Centrală va reprezenta pentru mulți jucători o recunoaștere a stilului de leadership, a spiritului antreprenorial și a ambiției neîncetate de a reuși în vremuri în care domeniul tehnologiei a dat dovadă de vigoare”, a spus Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanță și Managementul Riscului, Deloitte România, și coordonatorul programului Technology Fast 50 Europa Centrală în România.

Din 2008, România a avut peste 30 de reprezentanți în clasamentul Fast 50, afaceri locale care au fost fie incluse printre cele 50 de companii care au înregistrat cea mai mare creștere din Europa Centrală, fie au primit distincții la categoriile speciale, precum „Rising Stars”. Printre acestea se numără UiPath, lider global în automatizarea robotizată a proceselor, companie recunoscută în 2017 cu premiul „Rising Stars”, și agenția de voiaj Vola.ro, premiată pentru „Cea mai mare creștere din Europa Centrală” în 2011 și deținătoarea poziției de lider pentru următorii doi ani consecutivi. În 2020, trei companii românești au fost recunoscute în cadrul competiției Deloitte CE Technology Fast 50 la categoria „Impact Star Award”: DCS Plus, Druid și Tremend.

Pe lângă categoria „Fast 50”, competiția include o categoria introdusă pentru prima dată anul acesta, „Companies to watch”, care prezintă companiile tinere și care nu îndeplinesc încă criteriile pentru clasamentul principal Fast 50, fiind împărțită în două subcategorii: „Investment Stars”, un clasament format din zece companii care au beneficiat de cele mai mari investiții în perioada 1 ianuarie 2018 - 31 mai 2021, și „Growth Stars”, un top care reunește primele zece companii care au înregistrat o creștere organică pe o perioadă de trei ani. Competiția include și o recunoaștere specială - „Impact Stars” -, care premiază companii ale căror produse sau servicii au un impact pozitiv asupra societății, mediului, diversității sau zonei de inovație.

Înregistrarea online și alte informații privind criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe site-ul regional Technology Fast 50, aici, și pe site-ul local Deloitte, aici.

Perioada de înregistrare se încheie la 31 august 2021. Rezultatul clasamentului va fi anunțat în noiembrie 2021.

Lista câștigătorilor edițiilor precedente este disponibilă aici.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și managementul riscului, servicii de consultanță fiscală și alte servicii adiacente către clienți din sectorul public și privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500® sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe. Obiectivul Deloitte este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor peste 312.000 de profesioniști ai săi.

Deloitte România este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal România, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță în management și consultanță financiară, servicii de managementul riscului, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 2.000 de profesioniști.

Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.