<-- Dosare Juridice - Oglinda -->

webPR: Deloitte România și Reff & Asociații au asistat Haier Tech în proiectul de construire a unei fabrici de electrocasnice în județul Prahova, în valoare de 53 de milioane de euro

de     Deloitte Romania


Cristina Cojocaru, Larisa Popoviciu, Maria Nitulescu
Foto: Deloitte Romania
Deloitte România și Reff & Asociații, societatea de avocați membră a rețelei globale Deloitte Legal, au oferit asistență Haier Tech, o societate românească deținută de Grupul Haier, în proiectul de construire în județul Prahova a primei fabrici de frigidere Haier din Uniunea Europeană. După ce a asistat Haier Tech în obținerea acordului de finanțare pentru ajutor de stat, în decembrie 2019, practica de consultanță în management a Deloitte România lucrează în prezent cu compania pentru implementarea proiectului, care presupune o investiție totală de peste 53 de milioane de euro și pentru care statul va oferi un ajutor în valoare de 25 de milioane de euro.

Echipa specializată în drept imobiliar a Reff & Asociații | Deloitte Legal a oferit asistență juridică pentru negocierea și semnarea contractului pentru construcția fabricii de frigidere și alte electrocasnice din localitatea Ariceștii Rahtivani, situată în județul Prahova. Fabrica va avea o suprafață desfășurată de 57.500 de metri pătrați și va fi construită de grupul Baupartner, în urma unei investiții de peste 21 de milioane de euro. Conform contractului, lucrările vor fi finalizate și proiectul va fi operațional în primăvara anului 2021.

De asemenea, Reff & Asociații| Deloitte Legal a asistat Haier Tech și în vederea achiziționării terenului de 100.000 de metri pătrați pe care urmează să fie construită fabrica, situat în Parcul Industrial Allianso, unul dintre cele mai mari parcuri industriale din țară.

„Apreciem eforturile partenerilor noștri și sprijinul lor valoros în acest proiect foarte ambițios. Cu toții am lucrat intens pentru a construi ceea ce va deveni un pilon strategic în demersurile Haier de a-si consolida poziția de lider la nivel mondial pe segmentul de refrigerare și în transformarea în realitate a viziunii Haier Europe de a deveni prima opțiune a clienților pe nișa caselor inteligente în Europa”, a spus Alessia Ianni, Cooling Technical Operation Director la Haier Europe și Managing Director la Haier Tech.

Echipa de consultanță a Deloitte România implicată în proiect a fost coordonată de Cristina Cojocaru, Senior Manager, iar din echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal au făcut parte Larisa Popoviciu, Avocat Coordonator, și Maria Nițulescu, Avocat Senior.

Deloitte este unul dintre cei mai importanți furnizori din România de servicii de consultanță în finanțări alternative, precum ajutoare de stat și fonduri structurale.

De peste zece ani, Reff & Asociații | Deloitte Legal este recunoscută drept una dintre cele mai importante societăți de avocatură în domeniul imobiliar din România, fiind implicată în cele mai mari tranzacții imobiliare și proiecte de dezvoltare din țară, care au implicat deseori structuri corporative complexe și finanțare transfrontalieră. Practica de drept imobiliar este recunoscută și de clasamentele internaționale, precum Legal 500, care o poziționează în prima categorie din acest domeniu.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și managementul riscului, servicii de consultanță fiscală și alte servicii adiacente către clienți din sectorul public și privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500® sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe. Obiectivul Deloitte este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor peste 312.000 de profesioniști ai săi.

Deloitte România este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță în management și consultanță financiară, servicii de managementul riscului, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 1.700 de profesioniști.

Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.

Reff & Asociații | Deloitte Legal, una dintre cele mai importante societăți de avocați din România, oferă servicii ce acoperă domeniile financiar-bancar, concurență, dreptul muncii, energie și mediu, insolvență, consultanță juridică de management, litigii, fuziuni și achiziții, sectorul public și drept imobiliar. Reff & Asociații reprezintă România în rețeaua globală Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocați în 85 de țări.

Pentru mai multe informații despre Reff & Asociații, accesați www.reff-associates.ro. Pentru mai multe informații despre rețeaua globală Deloitte Legal, accesați www.deloittelegal.com.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


2854 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  Frigidere cu subvenție de stat (Joi, 3 septembrie 2020, 11:54)

  Koczka [utilizator]

  O investiție baccis din care statul baga 25 milioane și se alege cu impozitul pe salarii amarate la vreo 200 angajări. Nu i obiectul de activitate nu este unul care sa merite subvenție, nici ecologie nici tehnologie de vârf.
  Mai interesant ar fi fost să producă echipamente de refrigerare de uz industrial, pt abatoare, silozuri, etc.
  Cât de ieftini sa vinzi că sa concurezi Arctic Găiești in zona ?
 • +1 (3 voturi)    
  nu e comparatie cu Arctic (Joi, 3 septembrie 2020, 14:54)

  zgubilitix [utilizator]

  Intre Arctic, Beko si Haier as alege oricand Haier - desi imi doresc sa pot spune ca as alege Arctic fie si din patriotism, dar stim si noi ca-i deja alta natie si in afara de faptul ca are un nume istoric nu e nicio diferenta fata de Haier, ambele fiind mesterite la noi (din momentul deschiderii fabricii). Plus ca articolul spune ceva de case inteligente - iar Haieru' are deja produse si mai aratoase si mai tehnologizate decat Arcticu'. Deci nici macar nu trebuie sa vanda mai ieftin. Iar Haier e un brand cunoscut in intreaga lume (poate nu asa de mult la noi) = piata de desfacere in Europa vs Arctiuc care e ciuciu, ce se mai scoate cu Beko prin Europa. In ce priveste investitia - nu ma pricep deci nu ma bag.
 • 0 (0 voturi)    
  O investitie proasta (Joi, 3 septembrie 2020, 23:25)

  Gica Georgescu [anonim]

  Sper ca macar isi planifica productia pentru export si nu pentru piata interna.
  Nu ne ajuta cu nimic daca vom cumpara, din patriotism, frigidere asamblate in Romania din componente prefabricate in China de catre Haier.
  Daca Haier aduce compresoarele si celelalte componente de-a gata din China si inunda piata cu frigidere mai ieftine decat Arctic, n-am facut nimic pentru ca vor pierde vanzari cei de la Arctic si in cele din urma vor taia locuri de munca deci pe partea asta statul roman nu castiga nimic, doar ca importa mai mult din China produse sub forma de subansamble.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by