<-- Dosare Juridice - Schoenherr Asociatii -->

Dosare Juridice 

​Intalnire online Care va fi impactul propunerii de plata defalcata a TVA pentru business? Raluca Baldea si Alexandru Comanescu, Seniori Manageri Deloitte Romania au discutat online cu cititorii

de Narcis Anton     Smile Media


Raluca Baldea si Alexandru Comanescu
Foto: Deloitte Romania
Sistemul de plata defalcata a TVA (split payment VAT) ar urma sa fie aplicat in Romania de la 1 octombrie 2017, potrivit unui proiect de ordonanta a Guvernului, publicat de Ministerul de Finante pe 4 august 2017. Cum ar functiona in practica plata defalcata a TVA? Cum si de ce va fi afectat cash-flow-ul companiilor? Va creste povara administrativa? Ce riscuri apar pentru business? 

Raluca Baldea, Senior Manager Deloitte Romania si Alexandru Comanescu, Senior Manager Deloitte Romania au discutat online cu cititorii joi, 10 august, de la ora 14.00.
 • Intalnirea online s-a incheiat


Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


4325 vizualizari

 • - (Miercuri, 9 august 2017, 13:58)

  *** [anonim]

  Pe proiectul actual e nevoie de 2 conturi de TVA sa fie generate? (unul de platu si unul de incasari) sau e suficient doar unul? (exista ambiguitate din perspectiva asta in proiect)
  • R (Joi, 10 august 2017, 14:03)

   Raluca Baldea [hotnews.ro] i-a raspuns lui ***

   Buna ziua

   Este nevoie de un singur cont din/in care se vor efectua platile / inscarile.
 • Split VAT (Miercuri, 9 august 2017, 14:41)

  Adrian_B [anonim]

  Inteleg ca acest mecanism se doreste pentru a elimina evaziunea fiscala privind TVA.

  Evaziuna fiscala nu se afla in conturi ci in documente. Cum ramane cu cei care nu inregistreaza documentele?

  Nu poate nimeni sa blocheze sume de bani daca acele sume nu sunt exigibile. Am dreptate sau nu?

  Cu ce drept poate statul sa dispuna blocarea sumelor de bani care nu sunt exigibile. Mai mult din ce vad in proiectul de ordonanta spune clar ca pentru aceste conturi speciale de TVA nu se bonifica dobanda. Pai de ce? Punem la dispozitia bancilor lichiditate gratis??? Unde este logica?

  Costurile pentru companii se vor tripla, iar Microintreprinderile vor fi omorate. Nu poti sa pui un IMM sa mearga zilnic la Banca sau Trezorerie pentru a depune TVA. Sunt companii/ puncte de lucru care sunt la 50 km distanta de o banca si statul il pune sa mearga sa depuna TVA in valoare de 50 lei? Va prefera sa plateasca amenda de 25 lei (50% din valoarea TVA) deoarece motorina si timpul costa cum mult mai mult decat cei 25 lei.

  Suntem absurzi.

  Eu as vedea acest mecanism pentru companiile cu cifra de afaceri de peste 2.5 mil lei ca fiind obligatoriu, iar pentru ceilalti sa fie optional, dar sa vina si cu alte recompense din partea statului, gen: cei inclusi in mechanism sa nu mai fie verificati pentru TVA de catre ANAF (adica pentru a primi trebuie da dai sau "win - win").
  • Raspuns (Joi, 10 august 2017, 14:05)

   Alexandru Comanescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adrian_B

   Suntem de acord ca aceasta modificare nu afecteaza sumele nedeclarate, totusi in cele mai multe cazuri de frauda e nevoie de un contribuabil care sa fie pacalit. Prin aceste modificari, acest contribuabil onest va efectua plata TVA-ului in contul de TVA al furnizorului fraudulos facand imposibila utilizarea sumelor de bani pentru alte scopuri.
 • SPLIT TVA (Miercuri, 9 august 2017, 14:55)

  nela [anonim]

  1. unde mai functioneaza un sistem similar cu cel propus in proiectul prezentat spre dezbatere si ce eficienta are?
  • R (Joi, 10 august 2017, 14:13)

   Raluca Baldea [hotnews.ro] i-a raspuns lui nela

   Un sistem similar exista in Italia. Au mai fost incercari de implementare in Bulgaria iar Polonia inca analizeaza implementarea incepand cu ianuarie 2018. Mai exact:

   i. Bulgaria a avut un astfel de sistem pana pe 1 ianuarie 2007, dar a renunțat din poverii administrative crescute si a influentei sistemului asupra intreprinderilor mici si mijlocii.
   ii. Italia a implementat un sistem de defalcare a platii de TVA in urma cu cativa ani, dar in mod limitat (livrari de bunuri/prestari de servicii catre stat, companii de stat, companii listate).

   Sistemul Italian este insa diferit de cel ce se doreste a fi implementat de noi. In Italia clientul este obligat sa platească TVA in locul furnizorului, iar banii sunt platiti in contul bancar al statului.

   iii. Polonia pregateste un sistem similar cu cel propus acum in Romania. Pregatirea pre-implementare insa dureaza de mai bine de 2 ani. O potential implementare in Polonia ar putea sa fie incercata de la 1 ianuarie 2018.
 • Tva (Miercuri, 9 august 2017, 15:29)

  Dancu Doina [anonim]

  Bună ziua.

  Contul se poate deschide și la banca comercială? Inițial era vorba doar de trezorerie.
  Mulțumesc
  • Raspuns (Joi, 10 august 2017, 14:06)

   Alexandru Comanescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dancu Doina

   Da, poate sa fie deschis si la o institutie de credit. Proiectul de ordonanta chiar impune bancilor sa deschida conturi de TVA pentru persoanele impozabile care au deja cont curent la acestea. Persoanele impozabile pot renunta la acest cont in cazul in care au deschis la alta institutie de credit/Trezorerie
 • tva (Miercuri, 9 august 2017, 15:31)

  Dancu Doina [anonim]

  Bună ziua.
  Din acest cont se poate achita și TVA În vama ?
  Mulțumesc
  • Raspuns (Joi, 10 august 2017, 14:09)

   Alexandru Comanescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dancu Doina

   Din acest cont TVA poate fi achitat TVA datorat catre bugetul de Stat, prin urmare si cel aferent importurilor.
 • SPLIT TVA (Miercuri, 9 august 2017, 17:58)

  12_utilizator [utilizator]

  Cum se impaca aceasta presupusa reglementare cu respectul proprietatii private?
  Eventualul sold pozitiv al contului "split TVA" apartine de drept societatii comerciale respective. De ce ar trebui sa obtina aprobarea ANAF pentru a folosi propriile lichiditati? In virtutea carei prevederi constitutionale? In plus se insista pe faptul ca aceste conturi nu sunt remunerate. A devenit dobanda optionala pentru statul roman? Ar trebuica MF-ul sa incerce sa se imprumute de pe piata fara dobanda, poate reuseste.
  In intervalul dintre doua scadente de TVA fiecare SC isi poate folosi propriile lichiditati cf nevoilor, in limta legii. Inteleg ca acum raman blocate si evident neremunerate.
  Cum se conciliaza reglementarea cu principiul universalitatii bugetare?
  Cine suporta costurile legate de dublarea numarului de viramente in cazul platii unei facturi? Am in vedere comisioanele bancare, costurile de contabilizare si administrative.
  Este Trezoreria Statului capabila sa gestioneze deschiderea unui numar atat de mare de conturi in tntervalul prevazut?
  • Raspuns (Joi, 10 august 2017, 14:16)

   Alexandru Comanescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui 12_utilizator

   Din punct de vedere al TVA persoanele impozabile actioneaza ca si "agenti de colectare" in numele statului, astfel, TVA-ul colectat nu reprezinta o suma in proprietatea persoanei impozabile. Avand in vedere ca statisticile arata ca doar 80% din sumele de TVA declarate sunt efectiv platite de catre persoanele impozabile aceasta masura poate conduce la cresterea procentului de incasare a TVA-ului la bugetul de stat.

   Intr-adevar, din punct de vedere operational, aceasta modificare va genera eforturi suplimentare din partea contribuabililor, eforturi care nu par a fi rasplatite prin masuri complementare (rambursari de TVA cu control ulterior etc).

   La nivel declarativ, Trezoreria Statului s-a aratat capabila sa gestioneze numarul considerabil de conturi ce urmeaza a fi deschise.
 • De ce sa se faca transferuri in maxim 3 zile (Miercuri, 9 august 2017, 18:31)

  deval [utilizator]

  de la data incasarii si nu in ultima zi a lunii pentru tot ce s-a incasat pana la data/ora platii ?
  • R (Joi, 10 august 2017, 14:17)

   Raluca Baldea [hotnews.ro] i-a raspuns lui deval

   Termenul de 3 zile a fost stabilit ca termen rezonabil, fara a fi justificat in cuprinsul Ordonantei sau nota de fundamentare.

   Pentru reciprocitate statul ar trebui sa respecte insa acelasi termen in vederea restituririi eventualelor sume achitate in plus. Aceasta obligatie nu este insa cuprinsa in textul de Ordonanta.
 • Care credeti ca e motivatia acestei masuri ? (Miercuri, 9 august 2017, 18:41)

  deval [utilizator]

  Inteleg ca in ce priveste tva incasarile declata/platit sunt peste 83%. Decalaje mari sunt intre tva incasat si tva prognozat (care a servit la crosetarea bugetului) .Si asta in special la carburanti. Daca nu sunt in stare sa stabileasca daca prognoza a fost idioata sau se intampla ceva in aceasta categorie de societati de ce nu au aplicat experimental numai pentru furnizorii de astfel de produse ?! Ceilalti au capacitatea (fara cheltuieli mari pentru ei) sa inteleaga si sa se adapteze fara pierderi (amenzi) la acest proces in 45 de zile, cand altora cu sisteme administrative, contabile, IT, adevarate le-au trebuit ani ?!
  • Raspuns (Joi, 10 august 2017, 14:19)

   Alexandru Comanescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui deval

   Masuri similare au fost implementate si in alte state membre (vedeti mai sus statele respective), dar cu aplicabilitate limitata. In acest sens, ca si proiect pilot pentru Romania, autoritatile ar trebui sa considere domeniile cu risc ridicat de frauda si sa implementeze aceste masuri in aceste domenii.

   Asa cum am mentionat mai sus, procesul va genera costuri suplimentare pentru contribuabili in legatura cu: actualizarea sistemelor IT, suplimentarea locurilor de munca etc.
 • 1.Va rog sa confirmati -daca ati constatat ca si (Miercuri, 9 august 2017, 19:05)

  deval [utilizator]

  mine , ca in programul de guvernare nu gasim in legatura cu TVA , nici pe departe pomenita aceasta masura ?
  2 Ce explicatie putem avea pentru graba aplicarii acestei masuri care o va transforma cert (pentru cei care aplica) intr-un fiasco ?!
  • R (Joi, 10 august 2017, 14:26)

   Raluca Baldea [hotnews.ro] i-a raspuns lui deval

   Introducerea unui mechanism imbunatatit de colectare TVA (split payment) de la 1 septembrie 2017 este prevazut in Programul de Guvernare 2017-2020.

   Graba din pacate nu putem sa o explicam nici noi, se poate sa vina din dorinta de respectare a termenul de 1 septembrie 2017 din Programul de Guvernare. Conform celor mai recente declaratii ale reprezentatilor MFP se pare ca implementarea obligatorie va fi amanata pana in ianuarie 2018.
 • Pe site-il mfinante, la Transparenta decizionala, (Miercuri, 9 august 2017, 20:08)

  deval [utilizator]

  apare titlul :"Proiect Ordonanță privind plata defalcată a TVA - publicat în data de 04.08.2017 "(subiectul nostru) iar in continut e altceva azi 09.08.2017 ! Am semnalat asta telefonic dimineata. Ce credeti ca se poate obtine din orice masura, "pregatita" astfel , pentru ambele part, contribuabil si ANAF?!
  • Raspuns (Joi, 10 august 2017, 14:23)

   Alexandru Comanescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui deval

   Noi nu am identificat aceasta diferenta (poate fi un update sau o corectie a unor greseli pe text). Va felicitam pentru spiritul de observatie si va rugam sa ne tineti la curent cu raspunsul primit in urma sesizarii dvs..
 • Cum (Joi, 10 august 2017, 0:48)

  Paula Cobzaru [anonim]

  Cum va fi achitat TVA facturat către persoane neînregistrate in scop de TVA?cum se va raporta TVA split? Nu se va mai depune 394? Dar 300?cum rămâne soldul la 30.09?ce se întâmpla cu plătitorii semestrial?
  • R (Joi, 10 august 2017, 14:35)

   Raluca Baldea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Paula Cobzaru

   Clientii, persoane juridice neinregistrate in scopuri de TVA au in continuare obligatia de a achita TVA facturata de furnizori in contul dedicate TVA al acestuia.

   In ceea ce priveste clientii, persoane fizice impozabile care nu sunt inregistrate (si nu au nici olbigatia inregistrarii), acestia vor putea achita intreaga suma de TVA in contul bancar standard al furnizorilor. Acestia din urma au obligatia in termen de 3 zile sa depuna TVA aferenta vanzarilor catre persoanele fizice in contul dedicate.

   Obligatiile de raportare nu vor fi impactate, masura vizeaza exclusiv mecanismum de plata.
 • Cifra de afceri (Joi, 10 august 2017, 0:52)

  Ana [anonim]

  Nu ar trebui sa fie mai întâi o testare pentru firmele cu CA peste 500 mii EUR la 31.12.2016?
  • Raspuns (Joi, 10 august 2017, 14:25)

   Alexandru Comanescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ana

   Avand in vedere experienta Poloniei care a testat acest mecanism timp de 2-3 ani, suntem de acord cu o perioada pilot pentru testarea acestui sistem si in Romania.
 • split TVA (Joi, 10 august 2017, 8:25)

  DanR [anonim]

  Amenda pentru neconformare este de 50% din suma reprezentand TVA nevirata in contul TVA al furnizorului. Aceasta valoare este evident disproportionata in raport cu fapta, putand fi o simpla eroare. Este legal sa se stabileasca o asemenea penalitate?
  • Raspuns (Joi, 10 august 2017, 14:28)

   Alexandru Comanescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui DanR

   Confirmam ca amenda pare a fi disproportionala, ea neluand in considerare posibilitatea ca raportarea si plata TVA-ului sa fie facuta corect.

   Ne asteptam ca in varianta promulgata aceasta amenda sa fie ajustata in sensul scaderii ei pentru cazurile in care nu exista frauda TVA.
 • Split TVA (Joi, 10 august 2017, 8:47)

  Bodosi Maria [anonim]

  1. Cum se va aplica noul sistem in combinatie cu TVA la incasare, eventual si cu calculul pro rata?
  2. Evidenta si contarea platilor/incasarilor va trebui regandita, pentru a urmari cat mai este TVA de plata/de incasat pe fiecare factura (exista in proiect la art. 3 (3) acea regula, ca TVA nu se stinge proportional cu baza, ci dupa cota cea mai mare). In acest context va trebui sa tinem evidenta distincta a soldului TVA pe facturi.
  3. Cele 3 zile pt. operatiuni in numerar ar trebui transformate intr-un termen limita lunar, altfel o persoana se va ocupa numai cu aceste evidente si nu va mai putea pleca in concediu.
  4. Masura ar trebui amanata pana la 1 ianuarie, timpul fiind extrem de scurt pentru crearea conditiilor. Nici macar nu s-a publicat in MO.
  • R (Joi, 10 august 2017, 14:47)

   Raluca Baldea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bodosi Maria

   1. Sistemul TVA la incasare nu ar fi afectat de aceasta masura. Obligatia colectarii / dreptul de deducere al TVA in acest caz raman conditionate de incasarea / plata facturii in relatiile cu funrizorii care aplica acest sistem.
   2. Intr-adevar, acestea sunt aspecte ce trebuie avute in vedere si eventual reglementate pre-implementare.
   3. De acord, ar fi recomandabil ca sa se analizeze rezonabilitatea acestui termen.
   4. Cele mai recente declaratii ale reprezentantilor MFP indica amanarea implementarii obligatorii a acestei masuri pana la 1 ianuarie 2018
 • control (Joi, 10 august 2017, 9:08)

  cris [anonim]

  Buna,
  Daca banii din cont pot fi folositi doar cu aprobare anaf inseamna ca e practice restituire deci se da dupa un control? e posibil sa fie atatea controale? ce solutie avem?
  • Raspuns (Joi, 10 august 2017, 14:32)

   Alexandru Comanescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui cris

   Conform proiectului procedura de restituire urmeaza sa fie detaliata in alt ordin al ANAF. Atat timp cat nu este mentionat un termen de restituire a TVA-ului din conturile de TVA, suntem de parare ca aceasta masura poate conduce la abuzuri din partea autoritatilor si la oimposibilitate de previzionare a cash flow-ului pentru contribuabili.

   O solutie ar putea fi optimizare fluxurilor de facturi astfel incat, facturile emise sa fie cuplate in aceeasi perioada fiscala cu facturile primite.
 • Buna ziua (Joi, 10 august 2017, 9:23)

  cont [anonim]

  Va rog sa imi spuneti care sunt dupa parerea dvs principalele 3 riscuri pentru un IMM daca se aplica ? multumesc
  • Raspuns (Joi, 10 august 2017, 14:36)

   Alexandru Comanescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui cont

   La nivel macro economic, in cazul in care, masura este corect implementata aceasta ar trebui sa aduca un surplus de incasari din TVA la bugetul de stat. Totusi, pentru firmele mici care isi finantau activitatea si din TVA-ul colectat aceasta masura le va genera dificultati pe partea de cash flow.

   Un alt pericol poate fi generat de lipsa unor termene clare in ceea ce priveste recuperarea banilor din conturile de TVA.
 • ce se intampla (Joi, 10 august 2017, 9:27)

  Cozos Cornelia [anonim]

  ce se intampla cu Biletele la ordin ? Ce se intampla cu biletele la ordin girate si banii ajung la altul, nu la furnizorul tau....Care va fi modalitatea practica din punctul lor de vedere referitor la incasarile de la neplatitorii de TVA, cum vom sti la modul ca sunt firme care au un extras de cont pe zeci de pagini zilnic, cine verifica daca incasarea este de la un neplatitor ? Si cum ? Ce soft-uri se gandesc acesti "...." ca avem si ca putem avea ? Cu cat va trebui platita munca unui contabil astfel incat sa fie justa plata pe asura muncii ? De cati contabili va fi nevoie pentru oa ceeasi firma, dar dupa implementarea split TVA ?
  • Raspuns (Joi, 10 august 2017, 14:43)

   Alexandru Comanescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cozos Cornelia

   Proiectul nu detaliaza procedura in legatura cu aceste forme de plata, totusi, noi suntem de parare ca trebuie urmarit circuitul banilor.

   Asa cum am mentionat mai sus, proiectul introduce o sarcina adiminstrativa suplimentara pentru contribuabil in sensul umrmaririi cu mare atentie (vezi amenda considerabila) a platilor si incasarilor.

   Legat de costurile suplimentare pe care le-ati mentionat, e destul de dificila o cuantificare a acestora, insa un studiu de impact ar fi trebuit sa ofere mai multe clarificari in acest sens. Pana la aceasta data nu a fost prezentat un astfel de studiu.
 • Cont trezorerie ONG (Joi, 10 august 2017, 9:46)

  Alex Stancu [anonim]

  Pe langa toate intrebarile de mai sus, la care subscriu, mai am una.
  Ce se intampla cu ONG-urile si fundatiile platitoare de TVA, care:
  La trezoreria statului pot deschide conturi şi operatorii economici. Ce ne facem însă cu ONG-urile? Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobată cu modificări prin Legea nr. 201/2003, aprobate prin Ordinul 1235/2003, spune foarte clar:

  6.1.1. Prin agent economic, în înţelesul art. 6 din ordonanţa de urgenţă, se înţelege: regii autonome, societăţi sau companii naţionale şi societăţi comerciale persoane juridice, inclusiv filialele sau sucursalele acestora.
  6.1.3. Începând cu data de 1 ianuarie 2004, în conturile de disponibilităţi deschise la unităţile trezoreriei statului pe numele altor titulari decât cei prevăzuţi la pct. 6.1.1 nu mai pot fi încasate sume.
  După această dată, din conturile respective titularii conturilor pot efectua plăţi numai pentru transferarea disponibilităţilor în conturile proprii deschise la bănci.
  6.1.4. Până la data de 1 ianuarie 2004, societăţile civile, fundaţiile, medicii de familie, organizaţiile neguvernamentale şi alte persoane fizice sau juridice care nu se încadrează în prevederile pct. 6.1.1 şi ale căror conturi de disponibilităţi se închid conform prevederilor pct. 6.1.3 au obligaţia de a comunica instituţiilor publice de la care au de încasat sume reprezentând contravaloarea bunurilor livrate, serviciilor prestate sau lucrărilor executate simbolul contului deschis la bancă.
  6.1.5. Începând cu data de 1 ianuarie 2004, instituţiile publice vor achita contravaloarea bunurilor achiziţionate, serviciilor prestate sau lucrărilor executate în conturi de disponibilităţi deschise la unităţile trezoreriei statului numai pe numele agenţilor economici prevăzuţi la pct. 6.1.1.
  • Raspuns (Joi, 10 august 2017, 14:45)

   Alexandru Comanescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alex Stancu

   Avand in vedere acest proiect, o serie de alte acte normative vor trebui modificate, printre care si cel pe care il mentionati.
 • Split TVA (Joi, 10 august 2017, 10:42)

  florin [anonim]

  Sunt PFA in turism, cu activitate numai de incoming, adica aduc turisti straini in Romania. Nu vand deloc pachete turistilor romani, nu emit facturi pentru agenti, societati, etc din Romania, deci nu incasez bani de la societati/comp/etc din Romania, fac doar plati in Romania la hoteluri, restaurante, muzee. Deci incasez numai de la agenti straini, in euro. In situatiile lunare contabile am numai TVA negativ, deci de incasat cum s-ar spune, nu de dat. In ce masura ma afecteaza aceasta noua procedura "split TVA?" Multumesc
  • R (Joi, 10 august 2017, 14:52)

   Raluca Baldea [hotnews.ro] i-a raspuns lui florin

   Procedura va afecteaza pe partea de achizitii. TVA aferenta facturilor de achizitii va trebui virata in conturile de TVA ale furnizorilor. In masura neindeplinirii acestei obligatii aplicandu-se o penalitate de 50% din cuantumul TVA virata incorect.
 • facturile neincasate (Joi, 10 august 2017, 15:00)

  Andreea [anonim]

  Înțeleg că tot TVA-ul se va plimba numai prin conturile de TVA, cu mici excepții (operațiuni numerar, operațiuni cu persoane fizice, etc)
  Până la urmă toată lumea ajunge să funcționeze cu TVA la încasare? Dacă am facturi emise de 100.000 de lei și nu le-am încasat, nu se mai plătește TVA-ul în luna următoare? Că-n contul de TVA nu-i nimic, e gol... Și dacă e gol contul de TVA, n-am de unde să plătesc nici TVA-ul către furnizorii mei.
 • Cu tot respectul, aceasta masura se gaseste (Joi, 10 august 2017, 17:20)

  deval [utilizator]

  in Programul de guvernare Tudose , din iunie 2017 care are plus 80 de pagini fata de cel din decembrie 2016 ! Intrebarea viza existenta unei viziuni de ansamblu a candidatului , un angajament al acestuia din perioada alegerilor . ..De data asta afirm : masura nu exista in programul oferta din decembrie si nici in programul (grindeanu) din ianuarie 2017.
  • Raspuns (Joi, 10 august 2017, 18:16)

   Alexandru Comanescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui deval

   In cazul in care nu veti avea sume disponibile in contul de TVA, trebuie sa alimentati din contul curent sau sa achitati direct factura catre furnizor din contul curent (cu split in doua plati - baza si TVA).

   Astfel, acest mecanism nu implica o generalizare a mecanismului TVA la incasare.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by