“Proiectul creeaza un precedent, un model de urmat. Este un concept pionier, atat la nivel de design si arhitectura, cat si la nivel de solutii tehnice, executie sau facilitati. Este deja un punct de referinta pentru Bucuresti si probabil va ramane pentru mult timp. Un astfel de proiect indraznet, care beneficiaza de notorietatea proprietarului si modul incredibil in care constructorul reuseste sa avanseze cu lucrarile si noutatile tehnice incorporate, nu poate fi decat unul de succes” – Victor Rachita, Account Manager Office Agency in cadrul CBRE Romania. (Articol webPR)

Panorama BucurestiFoto: Smile Media

Incepe numaratoarea inversa

Constructia celei mai inalte cladiri din Romania, Sky Tower se apropie de final. In prima parte a lunii iulie se vor termina lucrarile la ultimele doua etaje din turnul de pe Barbu Vacarescu. Cladirea este destinata in totalitate spatiilor pentru birouri, insa la ultimele etaje Sky Tower va avea sali de conferinte si un bar cu o panorama asupra intregii Capitale. Dupa ce cladirea va fi efectiv finalizata in iulie, se vor continua lucrarile la finisaje pana in luna octombrie. Gigantul Sky Tower are o înălţime de 137 de metri si 37 de etaje, fiecare etaj avand o suprafata de 1.150 de metri patrati, iar in total 50.000 mp.

Pe piata imobiliara locala Sky Tower nu are concurent, desi in Bucuresti au aparut in ultima perioada si alte cladiri de birouri, dar nu atat de inalte. Expertii imobiliari sunt de parere ca in zona Floreasca s-a construit un concept cu adevarat nou in Romania: “Avand destinatia de birouri, cladirea Sky Tower ofera companiilor care isi doresc spatii de lucru la cele mai inalte standarde o optiune inovativa, high-end, intr-o zona care devine noul pol al business-ului din Capitala: zona Barbu Vacarescu. Unicitatea proiectului vine in primul rand din forma si inaltimea cladirii, fiind cea mai inalta cladire din tara. Dar vorbim, de asemenea, de o cladire "verde", "eco friendly", eficienta din punct de vedere al cheltuielilor de operare. Un alt element distinctiv il constituie structura din beton armat a cladirii”, spune Victor Rachita.

Zona de business din nordul Capitalei

Spatiile de birouri dispun de lumina naturala, un system avansat de management al cladirii, dar si de o inalta eficienta din punct de vedere energetic. In plus, Sky Tower are in interior zece lifturi de mare viteza pentru un acces cat mai rapid la etajele superioare. Potrivit lui Victor Rachita pe lista de avantaje se afla si localizarea cladirii: “Amplasarea Sky Tower in zona Barbu Vacarescu are o serie de beneficii majore. Pe de-o parte avem un foarte bun acces la reteaua de transport public, considerabil optimizata o data cu deschiderea noului pasaj, iar pe de alta parte facilitatile din proximitate asigura un confort urban sporit celor care vor lucra in aceasta cladire. Deschiderea, anul viitor, a noului centru comercial Promenada va aduce, de asemenea, noi facilitati in zona. Un proiect "trend setter", de o asemenea anvergura, cum este Sky Tower, aduce un semnal pozitiv in piata: dovedeste ca si in Romania se poate construi alert, la cele mai bune standarde calitative, cu multa creativitate. Piata de birouri din Romania continua sa fie atractiva pentru dezvoltatori, iar extinderea zonei de business catre Barbu Vacarescu - Floreasca aduce noi oportunitati in acest sens“, mai spune Victor Rachita.

In privinta segmentului de birouri, in Romania sunt sanse de revenire chiar si in perioada de criza economica: “Companiile multinationale, care reprezinta 80% din totalul ocupantilor spatiilor de birouri moderne din Bucuresti (clasa A si B), analizeaza activ optiunile din piata si iau decizii care corespund strategiilor lor pe termen mediu si lung. Altfel spus, se extind si cauta sa-si consilideze activitatile la nivel local. Iar acest lucru se traduce in noi tranzactii. Nivelul cererii din primul trimestru al anului este similar cu cel inregistrat pentru aceeasi perioada a anului trecut, iar 2011 a inregistrat cel mai ridicat nivel al cererii din ultimii 3 ani. Rata de neocupare a continuat sa descreasca, ajungand de la 17% de la inceputul anului 2011, la 14% la inceputul anului 2012 in CBD, zona ce include acum si Floreasca - Barbu Vacarescu. Considerand ca nivelul livrarilor de spatii noi continua sa ramana scazut comparativ cu anii anteriori si ca rata de neocupare in cladirile de clasa A din CBD (central business district) este destul de redusa, SkyTower reprezinta solutia ideala pentru chiriasii ale caror exigente privind standardele spatiilor solicitate, nivelul de calitate al acestora si pozitionarea ideala - care sa ofere vizibilitate si conectivitate cu mediul de business - reprezinta un “must have”, declara Victor Rachita.

(Articol webPR)