Zona Floreasca s-a dezvoltat accelerat in ultimii ani. In locul pana mai ieri al terenurilor virane au aparut cladiri moderne de birouri, iar mari companii prezente pe piata bucuresteana au ales sa isi relocheze in aceasta zona, total sau partial, activitatile reprezentantelor centrale. Proximitatea fata de aeroportul Baneasa si accesul facil la aeroportul Otopeni, cat si posibilitatea deplasarii rapide spre centrul orasului, au contribuit decisiv la crearea in zona Floreasca a unui pol de afaceri extrem de dinamic. (Articol WebPr)

Foto:

Este relevant de altfel ca, in timp ce lucrarile la multe spatii de birouri din alte zone ale Bucurestiului au fost amanate pe fondul crizei economice, zona Floreasca a continuat sa se dezvolte accelerat. Si nu numai din punct de vedere al spatiilor de birouri, dar si al numelor companiilor multinationale atrase. Tendinta este consolidata in aceasta perioada de ridicarea celei mai inalte cladiri de birouri din Romania - Sky Tower - ce reprezinta cu siguranta cel mai important proiect de spatii de birouri al zonei, dar si un punct de referinta pentru piata de specialitate din Bucuresti, cat si pentru segmentul arhitectonic local.

Preconizata a fi complet ridicata in luna iulie si finalizata pana la sfarsitul anului, Sky Tower va avea 36 de etaje si un etaj tehnic, devenind, cu 137 de metri, cea mai inalta cladire din Bucuresti. Ridicata intr-un ritm extrem de alert, colosul a reusit performanta de a se inalta in luna mai cu un etaj in doar 5 zile, in pofida provocarilor ridicate de lucrul si transportul materialelor la inaltimi foarte mari. Interesul constructorilor si al proprietarilor de a finaliza cladirea la termen este de inteles considerand ca multe spatii au fost deja inchiriate, iar pentru aproximativ 20.000 de metri patrati se poarta deja negocieri avansate cu mai multi potentiali clienti, firme de IT, companii producatoare de bunuri de lux, firme de taxe si consultanta sau marketing etc. Investitia este de peste 100 de milioane de euro si tinta propusa pentru inchirierea integrala este jumatatea anului viitor.

Alaturi de atractivitatea zonei, atentia pentru detalii si inaltele standarde calitative ale SkyTower au facut diferenta in atragerea clientilor. Dimensionarea unei parcari subterane generoase (de peste 500 de locuri), utilizarea unor geamuri de fatada de ultima generatie care permit un indice bun de transmitere al luminii naturale, blocand in acelasi timp caldura solara, sistemele de climatizare performante datorita caruia circulatia aerului nu va fi practic resimtita in interior sau lifturile de mare viteza pentru etajele superioare, toate au contat si au reprezentat un plus pentru Sky Tower, ajutand la pozitionarea sa ca un veritabil "landmark" al Bucurestiului si al mediului de afaceri activ pe aceasta piata.