Ralph McQuarrie, designerul care a creat personaje precum Darth Vader, Chewbacca, R2-D2 si C-3PO din Star Wars (Razboiul Stelelor), a murit weekendul trecut, la varsta de 82 de ani, scrie huffingtonpost.co.uk. Ralph a obtinut in 1985 un premiu Oscar (pentru efectele vizuale din Cocoon), dar este cunoscut mai ales pentru colaborarile din filmele lui Steven Spielberg (a mai creat navele spatiale din Intalnire de gradul trei si E.T.).

Ralph McQuarrieFoto: ralphmcquarrie.com

"Ralph McQuarrie este prima persoana pe care am angajat-o pentru a ma ajuta sa proiectez Razboiul Stelelor", a declarat George Lucas, creatorul trilogiei Star Wars, recunoscand "contributia de geniu" a lui Ralph McQuarrie la creatiile sale.

"Cand nu reuseam sa imi comunic ideile prin cuvinte, puteam intotdeauna sa arat una dintre ilustratiile fabuloase ale lui Ralph si sa spun <>."

"Ai creat minuni care vor trai mereu in inimile noastre. Ne va fi dor de tine, Ralph. Vei fi mereu cea mai stralucitoare stea din galaxia noastra", sta scris intr-un mesaj-omagiu postat pe site-ul artistului. Tot aici puteti gasi galerii foto cu lucrarile lui Ralph.

Creatiile lui Ralph McQuarrie pot fi vazute si in filme precum Battlestar Galactica, Star Trek, Back To The Future, Forbidden Planet, Masters Of The Universe, Nightbreed, Total Recall.