​Radu Astefanoaie, fondatorul Redplast Molding Brasov, este primul antreprenor cu credit de prefinantare StartUp Nation aprobat din Romania. Are 29 de ani si a plecat la drum cu gandul de a-si ajuta tatal, care detine o firma de prelucrare mase plastice. A constatat insa ca exista o piata mai larga pentru produsele sale si ca poate face "multe alte lucruri pentru oamenii din jur, locali". Visul lui? Un atelier micut, cat mai performant, la care sa faca lucruri "care nu se fac asa usor in Romania".

Radu AstefanoaieFoto: Smile Media

Radu, absolvent de electronica aplicata, face prelucrari metalice, matrite dedicate industriei injectie in mase plastice si, in general, orice piesa unicat - "orice client care are de facut o piesa mai deosebita, de obicei o luam si o facem".

A aplicat la programul StartUp Nation pentru a-si putea cumpara echipamente de ultima generatie, mai exact "un aparat de masura in coordonate; o investitie in calitate si in marirea calitatii e foarte binevenita. Planul meu de afaceri presupune o structurare clara a operatiunilor ce include si partea foarte buna de control si de verificare a cotelor la un nivel foarte inalt", spune tanarul.

"Cred ca pentru inceput, pentru o firma mica, probabil ca exista si varianta unui credit. Uneori nu poti fara sa te imprumuti", arata Radu.

Din seria Antreprenor StartUp Nation: