​Asociațiile de pacienți solicită public autorităților eliminarea impozitarii cu 10% a concediilor medicale pentru pacienții cronici și cei cu boli rare.

La medicFoto: Wutthichai Luemuang | Dreamstime.com

„Reglementările din România au mers multă vreme pe considerarea pacienților cronici ca fiind asistați social, pensionari, susținuți de stat. În prezent, bolile cronice afectează tot mai multe persoane, din ce în ce mai tinere, oameni activi, cu serviciu și responsabilități. Acești oameni trebuie incurajați să lucreze, sustinuți atunci când au probleme, nu discriminați prin impozitarea veniturilor”, arată Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afectiuni Cronice, cea mai mare asociație ce reprezintă bolnavii cronici din România.

„Întelegem că decizia impozitării a venit pe fondul unui număr mare de concedii medicale, unele, poate, nejustificate, dar vă asiguram ca nu este cazul pacienților cu boli cronice sau boli rare. Prin urmare, vă rugam să luați masuri și să eliminați impozitatea pacienților cu boli cronice și rare”, arată reprezentanții pacienților.

Foto: Dreamstime.com.