​Centrul de Transfuzie Sanguină din București anunță că, începând din data de 15 ianuarie, accesul la donare va putea fi asigurat doar în baza unei programări, după ce în ultimele zile s-a înregistrat un număr foarte mare de donatori.

donare de sangeFoto: - / PhotoAlto / Profimedia

Valoarea tichetelor de masă pe care le primesc donatorii de sânge a crescut, de la 1 ianuarie, de la 70 de lei la 280 de lei. De asemenea, donatorii primesc și o zi liberă.

Programarea pentru donare de sânge se poate face astfel:

  • 1. Programare în aplicația Donorium
  • 2. Programare in aplicația BlooDoChallenge

Prezentarea fără programare „nu reprezintă o garanție pentru donare în ziua respectivă”, mai arată reprezentanții centrului.

De asemenea, persoanele programate la donare de sânge sunt rugate să se prezinte cu maximum 10-15 minute înainte de ora programării, pentru ca aceasta să nu fie anulată.

Acces restricţionat la donarea de sânge la Ploieşti

Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploieşti a decis, ieri, restricţionarea numărului de donatori de sânge admişi zilnic, în contextul unui număr foarte mare de oameni care vin să doneze. Persoanele care au stat la coadă pentru a dona sânge au primit bonuri de ordine şi sunt admise în primul rând cele care au mai donat în ultimii cinci ani şi cele cu grupe sanguine rare.

Coordonatorul centrului respinge însă afirmaţiile celor care susţin că doar creşterea valorii bonurilor - de patru ori - este motivul care îi determină pe oameni să doneze, ea spunând că, în momente de cumpănă, cum a fost cel de după explozia de la Crevedia sau perioada care a urmat incendiului de la Colectiv, au fost zile în care sute de oameni au mers să doneze sânge, fără a avea beneficii substanţiale.

Citește și: