O femeie care intrase în stop cardiorespirator a murit în liftul Spitalului Județean din Slatina, care s-a blocat între etaje pentru aproximativ 20 de minute, în timp ce pacienta era transferată la secția de terapie intensiva. Poliția Olt a anunțat că a deschis o anchetă în acest caz, în timp ce prefectul județului, Mario De Mezzi, acuză conducerea spitalului că a ascuns acest caz, care a avut loc sâmbătă dimineață.

SpitalFoto: Sudok1 | Dreamstime.com

Cazul a fost făcut public abia luni.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 81 de ani, internată într-o secție aflată la etajul al cincilea al spitalului. Pentru că intrase în stop cardiorespirator, trebuia să fie transferată la terapie intensivă, la etajul al doilea. Ascensorul s-a blocat însă pentru aproximativ 20 de minute, în timp ce femeia era transferată la ATI. Cadrele medicale nu au mai putut să o salveze pe pacientă, fiind declarat decesul.

„Câţi oameni e nevoie să mai moară până când cineva să o demita pe aceasta vătafă care-şi spune manager de spital?”

În acest caz a reacționat și prefectul județului, Mario De Mezzi, care acuză conducerea spitalului că a ascuns acest caz.

Conform prefectului, femeia era mama unei asistente şi trebuia dusă de la Secția de Neurologie, la Terapie intensivă, pentru a fi intubată.

„Liftul s-a blocat între etajele 4 şi 5 şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, pacienta a decedat. Lifturile sunt un risc permanent pentru pacienţi şi cadre medicale. Câţi oameni e nevoie să mai moară până când cineva să o demita pe aceasta vătafă care-şi spune manager de spital? Ruşine, vătafilor!”, a acuzat prefectul de Olt, pe Facebook.

Poliția Olt a anunțat că a fost anunțată de spital despre acest caz luni și că face cerecetări pentru ucidere din culpă.

„La data de 18 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin adresă, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la faptul că, la data de 16 decembrie, în jurul orei 08:05, o femeie de 81 de ani, din judeţul Olt, care se afla internată la unitatea spitalicească, ar fi decedat într-unul din lifturile spitalului, care s-ar fi blocat”, au transmis reprezentanţii Poliției Olt.

Spitalul Județean din Slatina este condus de către Angela Nicolae, iar prefectul județului se află în conflict de mai mult timp cu conducerea unității medicale.

În luna august, conducerea spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a refuzat accesul în spital al prefectului Mario De Mezzo, care mersese la spital după ce primise sesizări că în secţia de cardiologie a unităţii sanitare sunt probleme legate de igienă, respectiv gândaci.

„Morţii se îngroapă cu pământ, viii se îngroapă cu hârtii. În urma a două sesizări pe care le-am primit că la Spitalul de Urgenţă Slatina colcăie de gândaci la secţia de cardiologie, am decis să fac un control inopinat. Am fost întâmpinat cu o rezistenţă virulentă din partea directorului medical care nu este jurist, juristul fiind intimidat de acesta, altfel el împărtăşindu-mi punctul de vedere că prefectul poate face un control. (...) În sine, control inopinat înseamnă intru, verific, mă asigur că totul e în regulă. Nu pentru că vreau să fac eu circ, cum a făcut directorul medical de la spitalul judeţean, ci pentru a mă asigura că locuitorii judeţului Olt au condiţii decente în acest spital. I-am spus directorului medical că un om care nu are nimic de ascuns nu are nicio problemă să meargă cu mine în secţie şi să îmi arate secţia”, spunea atunci prefectul de Olt, într-o filmare realizată în faţa spitalului şi postată pe Facebook.

(Foto: Dreamstime.com)