​Angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică continuă protestele, fiind a patra săptămână de astfel de acţiuni. Ei solicită ca, până în 15 decembrie, să fie asimilaţi colegilor din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în ceea ce privește salariile.

Sediul DSP BucurestiFoto: AGERPRES

„Salariaţii din Direcţiile de Sănătate Publică intră în a 4-a săptămână de proteste, după nedreptatea făcută în data de 14 noiembrie când Parlamentul României a respins amendamentul propus de Sindicatul Naţional Forţa Legii, prin deputatul Ringo Dămureanu. Amendamentul solicitat de salariaţii din DSP-uri prevedea asimilarea salariilor cu cei din aparatul de lucru al Guvernului, aşa cum a fost aprobat pentru salariaţii din CNASS”, a transmis Marius Nicolae Sepi, reprezentant al Sindicatului Naţional Forţa Legii, citat de News.ro.

Reprezentantul sindicatelor a adăugat că această decizie a dus la revolta salariaţilor din toate DSP-uri din ţară: „Principala revendicare solicitată de cei 4.100 de salariaţi este aceea de a fi cuprinşi, până în 15 decembrie, într-o OUG de către Guvernul României, prin care sa fie asimilaţi cu colegii din CNASS. Asta ar repara nedreptatea făcută în luna noiembrie. Salariaţii refuză să mai presteze activitaţile specifice fişei postului şi sunt decişi să-şi suspende contractele individuale de muncă/raporturile de serviciu”, a mai arătat Marius Nicolae Sepi.