Managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Ionel Carp, şi-a anunţat, miercuri, demisia, după ce la sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmase că acesta nu mai trebuie să rămână în funcţie, relatează Agerpres. Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, a afirmat că gestul este unul firesc.

Spitalul de Psihiatrie MurgeniFoto: Google Street View

„Consider că este un gest corect, normal. Trebuie să-şi asume greşelile care s-au făcut la acel caz nefericit de la Murgeni”, a declarat, pentru Agerpres, prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei.

Săptămâna trecută, trei bolnavi internaţi în unitatea sanitară au decedat, unul a fost preluat de ambulanţă în stare gravă, iar alţi 29 au fost internaţi în spitale din Iaşi, Vaslui şi Bârlad cu simptomatologie digestivă. Autorităţile au demarat o anchetă epidemiologică.

Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară a transmis o serie de rezultate parţiale ale probelor din alimentele consumate de pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, acestea neindicând prezenţa unor toxine sau a unor bacterii periculoase care ar fi putut cauza decesul bolnavilor.

Bolnavii, alături de angajaţi ai unităţii sanitare au consumat alimente pe bază de peşte, furnizate de o mănăstire din zonă, potrivit unei informări făcute de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui către Ministerul Sănătăţii. De asemenea, bolnavii au consumat la masa de seară conserve de peşte achiziţionate de reprezentanţii spitalului de la un comerciant din municipiul Bârlad. Au fost prelevate probe microbiologice, probe de aliment şi probe de apă, deoarece autorităţile au luat în calcul inclusiv faptul că sursa de alimentare cu apă a spitalului din Murgeni ar putea fi contaminată.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în acest caz.