​Bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) va fi majorat cu 1,7 miliarde de lei, a anunțat premierul Marcel Ciolacu în debutul ședinței de joi a Executivului. Banii sunt destinați asigurării de servicii medicale, medicamente, materiale şi dispozitive medicale, precum şi pentru programele naţionale de sănătate curative.

SpitalFoto: Luckydoor | Dreamstime.com

Din cauza bugetului insuficient și în lipsa rectificării bugetare, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a rămas fără bani încă de la începutul toamnei și a acumulat, în ultimele luni, datorii către furnizorii de servicii medicale - spitale, cabinete medicale, farmacii și laboratoare de analize.

„Majorăm bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate cu 1,7 miliarde de lei din rezerva bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru servicii medicale, medicamente, materiale şi dispozitive medicale, inclusiv pentru derularea programelor naţionale de sănătate curative şi acordarea medicamentelor compensate şi gratuite”, a anunțat joi premierul Marcel Ciolacu.

Guvernul mai alocase, și pe 20 octombrie, către bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) 200 de milioane de lei pentru decontarea serviciilor medicale oferite pacienților din spitale, cu termen de plată în octombrie, respectiv pentru plata cheltuielilor spitalelor cu medicamente, materiale sanitare, hrană și utilități.

Foto: Dreamstime.com.