Unul dintre cetăţenii din Nepal care a fost rănit de suflul exploziei de la staţia GPL din Crevedia, în 26 august, a fost transferat înapoi în ţară, după ce a fost tratat în Germania, iar starea sa de sănătate s-a ameliorat.

Pacienți transportați cu o aeronavă C-27J SpartanFoto: Agerpres

„Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat executarea unei misiuni umanitare luni, 2 octombrie, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pentru repatrierea unui pacient diagnosticat cu arsuri de la Spitalul Universitar din Lubeck, Germania, la Spitalul Clinic de Urgenţă «Pius Brînzeu» – Clinica de Chirurgie Plastică din Timişoara, ca urmare a ameliorării stării de sănătate a acestuia”, a transmis luni Ministerul Apărării, citat de News.ro.

Sursa citată a precizat că aeronava militară de tipul C-27 J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, a decolat luni dimineaţă pe ruta Bucureşti-Lubeck-Timişoara şi retur.

Ministerul a precizat că misiunea s-a executat la solicitarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Echipa medicală care a monitorizat pacientul pe timpul zborului a fost formată din specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti”, mai transmite Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit medicilor de la Timişoara, este vorba despre un cetăţean din Nepal care a fost surprins de suflul exploziei de la staţia GPL din Crevedia în 26 august 2023.

Avionul cu pacientul a aterizat la Timişoara la ora 16.50.

Peste 50 de persoane, majoritatea pompieri, au fost rănite în urma exploziilor produse în 26 august la staţia GPL din Crevedia. Şase dintre victime au murit.