Conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi a fost nevoită să închidă un pavilion din cauza infestaţiei cu ploşniţe care a necesitat o dezinfecţie aprofundată. Pacienţii au fost redirecţionaţi către alte pavilioane, iar angajaţilor nu li s-a mai permis accesul în pavilion, scrie Ziarul de Iași

Halat medicalFoto: - / Wavebreak / Profimedia

La solicitarea publicaţiei conducerea „Socola” a admis faptul că a fost închisă Secţia VIII Acuţi (toxicodependenţă) pe data de 27 septembrie şi că s-a comunicat acest lucru Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

„Secţia a fost închisă, iar pacienţii au fost externaţi la cerere sau redistribuiţi către celelalte secţii ale institutului, după ce au fost supuşi unei igienizări prealabile şi după ce li s-au furnizat echipamente de unică folosinţă. La preluarea pe noile secţii, în baza procedurilor existente la nivelul unităţii medicale, pacienţii au fost din nou igienizaţi”, au transmis reprezentanţii unităţii medicale. Aceştia au mai precizat şi faptul că, în momentul de faţă, pavilionul rămâne închis şi este supus unui amplu proces de dezinsecţie.

Citește articolul complet pe Ziarul de Iași