​Moţiunea simplă depusă de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost respinsă miercuri de Camera Deputaţilor, cu 89 de voturi pentru, 161 împotrivă, 15 abţineri şi un deputat care nu a votat.

Rafila în Parlament Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Neglijenţă criminală şi crimă cu premeditare, astăzi, PNL-ul laş, l-a salvat a treia oară pe fiul generalului Alexandru Rafila, şeful securităţii din Arad, care a condamnat la moarte 27 de ţărani din Arad care s-au opus colectivizării”, a afirmat deputatul USR Emanuel Ungureanu, după votul pe moţiune.

„Rafila condamnă la moarte copiii din Arad, refuzându-le o maternitate, un proiect care a fost finanţat de USR prin PNRR. Laşii de la PNL Alba trebuie să ştie că Rafila le-a tăiat şansa la viaţă pacienţilor din Alba Iulia, omorând un proiect susţinuit de USR prin PNRR. Braşovenii trebuie să ştie că Rafila, fiul şefului securităţii din Arad, le-a tăiat finanţarea pentru spitalul de pneumoftiziologie şi că acesta este un act criminal cu premeditare. Pacienţii cu cancer din România nu au medicamente şi Registru de Cancer, pentru că PNL, laş, îl lasă în funcţia ministerului Sănătăţii pe cel mai toxic, leneș şi incompetent ministru din istoria României. Sunţeţi o ruşine”, a adăugat Ungureanu.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a replicat: „Rugaţi-i pe colegii de la USR să vă asculte, că pleacă. Domnul Drulă a plecat.”

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, luni la dezbaterea în plenul Camerei Deputaţilor a moţiunii simple a USR şi Forţa Dreptei împotriva sa, că semnatarii moţiunii continuă să dezamăgească şi acum, la fel cum au făcut cât timp au fost la guvernare: „Minciuni, calomnii repetate, dezinformare sunt ingredientele textului moţiunii depuse împotriva mea”, a mai spus deputatul PSD.

Deputaţii Opoziţiei au afişat în bănci pancarte prin care au cerut demisia ministrului Sănătăţii.