​Angel Călin, fostul manager al Spitalului Județean Mavromati din Botoșani, demis din funcție pe data de 23 august, după moartea Alexandrei Ivanov, a fost numit director executiv adjunct la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani, post pe care-l ocupa din 2018 și din care s-a suspendat înainte de a fi numit manager la Spitalul „Mavromati”, scrie Libertatea.

Spitalul Județean BotoșaniFoto: AGERPRES

Anca Apăvaloaie, directorul executiv al AJOFM Botoșani, a confirmat pentru Libertatea că de pe 7 septembrie Iulian Angel Călin a făcut solicitarea ca suspendarea să se ridice și să revină la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani.

Angel Călin a fost eliberat din funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani pe data de 23 august de către președintele Consiliului Județean Botoșani, la 5 zile de la moartea Alexandrei Ivanov, gravida care era mamă a 3 copii și a fost internată fără a i se acorda ore întregi îngrijire medicală în spital.

„Eliberarea din funcție a domnului Angel Călin nu șterge vina cadrelor medicale care nu au intervenit în cazul tragic al Alexandrei, de aceea reiterez solicitare de demisie a medicului curant și a celui care a asigurat garda, care au arătat o totală lipsă de empatie față de o femeie aflată în suferință, precum și carențe uriașe de profesionalism. Este un gest minim de responsabilitate în fața unor asemenea tragedii! Aceste demisii trebuie să vină rapid și fără ezitare, pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple!”, scria la acea vreme, pe pagina sa de Facebook, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina-Elena Federovici.