Federaţia Sanitas a explicat că solicită finanţarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanţă, deoarece salariaţii din Sănătate sunt singurii bugetari din România care nu beneficiază de acestea încă din anul 2018.

Halat medicalFoto: - / Wavebreak / Profimedia

Federaţia Sanitas a expicat sâmbătă de ce a solicitat finanţarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din Sănătate, scrie News.ro.

„Pentru că în acest moment salariaţii din Sănătate sunt singurii bugetari care nu beneficiază de acest tip de finanţare pentru voucherele de vacanţă. Pentru toate celelalte categorii de angajaţi din sistemul public, autorităţile au găsit resurse financiare. Pentru sistemul public de sănătate, aceste resurse nu se găsesc din 2018! Atât timp cât finanţarea voucherelor de vacanţă este lăsată la latitudinea ordonatorului de credite, evident că cele mai multe spitale nu-şi permit să mai aloce bani pentru acestea, atâta timp cât îşi acoperă cu greu cheltuielile pentru funcţionarea de zi cu zi!”, transmite Sanitas.

De asemenea, Federaţia Sanitas a prezentat şi o serie de argumente în favoarea finanţării voucherelor de vacanţă de la bugetul de stat.

„Există resurse disponibile pentru celelalte categorii de salariaţi bugetari – de ce autorităţile practică această discriminare?; Voucherele de vacanţă au rolul de a susţine refacerea fizică şi psihică a angajaţilor care duc greul unui sistem care lucrează „la foc continuu”, care a făcut faţă unei pandemii mondiale, care asigură starea de sănătate a populaţiei acestei ţări. Tocmai în acest sistem şi pe seama acestor angajaţi s-au gândit autorităţile să facă „economii”?; Dacă nu ar exista surse de finanţare de la bugetul de stat pentru voucherele de vacanţă din Sănătate, cum explică autorităţile intenţia Senatului de a discuta un proiect de lege privind acordarea de vouchere de vacanţă finanţate din bugetul de stat pentru angajaţii din mediul privat?”, mai precizează Sanitas.

CITEȘTE ȘI: