Directoarea Spitalului de Psihiatrie Săpoca, Gabriela Piriu, s-a lăudat cu o evaluare de nota 10, după ce directoarea economică a spitalului, Oana Aurelia Anica, a dus la Ministerul Sănătății sacoșe cu cârnați de Pleșcoi. Pungile cu cârnați au fost duse la Minister fix în data de 23 mai 2023, când conducerea Spitalului de Psihiatrie Săpoca din județul Buzău urma să prezinte Ministerului Sănătății o nouă organigramă, dar și documente privind evaluarea activității managerului Gabriela Piriu, scrie Europa Liberă. Ministerul nu infirmă, dar precizează că la data faptelor, ministrul Rafila se afla la Geneva.

Ministerul SanatatiiFoto: AGERPRES

Marți, 23 mai, reprezentanții Sanitas, organizația sindicală care reprezintă 120.000 de angajați din Sănătate, a organizat un protest în fața Ministerului Sănătății.

În timpul recentului protest Sanitas, conducerea Spitalului Săpoca/jud. Buzău, a trimis cadou unor persoane din Ministerul Sănătății sacoșe cu cârnați de Pleșcoi, semnalează un avertizor de integritate.

Europa Liberă a filmat cum directoarea economică a spitalului, Oana Aurelia Anica, și șoferul instituției au intrat cu mai multe sacoșe în mai multe rânduri în Minister, dar ieșind cu mâna goală.

Directoarea este acuzată de sindicatele din spitalul administrat de Ministerul Sănătății de ilegalități și abuzuri, așa cum reiese din plângerile făcute la Direcția Națională Anticorupție, sesizări consultate și de Europa Liberă.

Sesizările trimise la minister, dar și la procurori, descriu posibile legături financiare între conducerea spitalului și reprezentanți ai ministerului din teritoriu, ai căror familii primesc contracte de la unitatea medicală. Potrivit sindicatelor de la Săpoca, Ministerul Sănătății nu a luat în ultimul an nicio măsură în urma plângerilor propriilor angajați și ale sindicatelor din spital.

Citește întegral pe Europa Liberă.