​Asociația Dăruiește Viață, fondată de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, a câștigat definitiv procesul intentat de o persoană care revendica o parte din terenul administrat de Spitalul Marie Curie, pretinzând că ar fi moștenitoarea foștilor proprietari. ONG-ul Dăruiește Viață construiește, în curtea Spitalului Marie Curie, o nouă clădire de spital, din fonduri strânse exclusiv din donații și sponsorizări.

Spitalul pentru copii bolnavi de cancer construit de Asociația Dăruiește ViațăFoto: Hotnews

Curtea de Apel București a respins definitiv cererea de restituire în natură a unei părți din terenul Spitalului Marie Curie, pe care Asociația Dăruiește Viață a dezvoltat proiectul de extindere și modernizare a unității medicale, pentru a asigura condiții optime de tratare și terapie pentru toți copiii internați în acest spital, investiție estimată la aproximativ 43 de milioane de euro.

Acțiunea fusese formulată de o persoană care pretinde că ar fi moștenitoarea foștilor proprietari ai terenului.

„Construcția unui spital și a tuturor facilităților necesare presupune provocări dintre cele mai diverse. Totuși, apariția unei cereri de restituire a terenului aferent construcției a fost cu adevărat una dintre marile provocări, pentru că ar fi putut pune probleme serioase proiectului. Copiii, părinții și personalul medical care vor putea să beneficieze în curând de acest spital sunt marii câștigători”, a declarat Oana Gheorghiu, vicepreședintele Asociației Dăruiește Viață.

Asociația Dăruiește Viață a fost reprezentată pro bono în proces de firma de avocatură Reff & Asociații.

Dăruiește Viață este una din principalele organizații non-guvernamentale care acționează pentru reformarea sistemului medical românesc. În cei peste 10 ani de activitate, asociația a reușit să reunească peste 500.000 de donatori sub un deziderat comun, acela al garantării unor servicii moderne, atât prin edificarea de unități medicale și modernizarea de infrastructuri, cât și prin desfășurarea de activități concertate de lobby și susținere pentru implementarea unor politici publice sustenabile și centrate asupra nevoilor beneficiarilor primari ai sistemului de sănătate - pacienții și cadrele medicale. Investiția totală realizată în mai mult de zece ani de activitate de Dăruiește Viață pentru concretizarea direcțiilor de acțiune asumate se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro.