Mai mult de o treime dintre femeile care și-au oferit o vacanță de 8 martie au ales să plece singure în călătorii către destinații precum Costa Rica sau Roma. Și-au dorit timp cu sine, libertate și flexibilitate și au ales cazare la hoteluri ladies only, care oferă experiențe spirituale și terapeutice, transmit turoperatorii.

Santa Lucia, CaraibeFoto: - / ImageSource / Profimedia

Costurile pentru o astfel de experiență turistică pornesc de la 450 de euro și pot ajunge până la 2.700 de euro pentru un sejur de 10 zile, preț la care se adaugă biletul de avion, potrivit infomațiilor oferite de Nordis Travel, agenție turoperatoare axată pe vacanțe tip tailor made. Există și femei care și-au dorit să plece de Ziua Femeii în vacanță împreună cu prietenele lor (30%), în destinații precum Coasta de Azur sau Austria.

Datele mai arată că tinerii din corporații sunt cei mai grijulii cu mamele lor, oferindu-le vacanțe cadou de 8 martie în Italia sau Franța (25%).

Vacanța tip solo trip este tipul de călătorie care a luat amploare după pandemie, când turiștii și-au dorit experiențe solitare în care să se redescopere, să înțeleagă mai bine cine sunt și care, totodată, să-i ajute sa-și depășească zona de confort. Experții din turism spun că fenomenul va lua proporții în 2023.

„Am observat că anul acesta tot mai multe doamne și-au dorit să călătorească singure de Ziua Femeii. Putem spune că avem, la acest capitol, o creștere cu aproximativ 20% față de anul trecut. O astfel de călătorie construiește caracterul și este și o modalitate fantastică de a-ți face noi prieteni. Pentru cele care încearcă o astfel de experiență pentru prima dată, recomandarea noastră este să călătorească în cadrul unui grup turistic restrâns”, a declarat Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Călătorie „între fete”, de Ziua Femeii

Austria. Femeile care au ales să plece în călătoria de 8 martie împreună cu prietenele lor au ales destinații din Austria, plătind 750 de euro pentru un sejur de 4 zile, preț care include biletul de avion, transfer și cazare la hotel de patru stele, cu acces la spa.

Coasta de Azur. De asemenea, grupurile de femei au ales să meargă, între prietene, pe Coasta de Azur, profitând de faptul că în extrasezon este mai liniște, iar temperaturile sunt blânde, de până la 18 grade, și vremea perfectă pentru plimbare pe promenadă. Pentru 4 nopți de cazare la un hotel de 4 stele în Nisa, cu mic dejun inclus, transferuri, excursii la parfumeria Fragonard, vizită la sătucul Eze și un prânz într-un restaurant din Monaco, au plătit câte 980 euro.

Tinerii din corporații, vacanțe-cadou pentru mamele lor

Circuit turistic în Italia și Franța. Reprezentații agențiilor de turism au mai observat că mulți tineri care lucrează în corporații le-au oferit de 8 martie mamelor lor, cele mai multe în vârstă de peste 70 de ani, vacanțe cadou de tip circuit în Italia și Franța. Ei au optat pentru programe care au însoțitor de limba română pe toată durata vacanței și toate serviciile incluse la destinație. Prețul plătit pentru un astfel de circuit, care include biletul de avion, cazare cu demipensiune, toate intrările la obiectivele turistice și însoțitor din partea agenției, începe de la 700 euro de persoană.