​Guvernul pregătește transferarea rețelei de spitale aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii către autoritățile locale, motivând că vrea ca aceste servicii „să fie aduse cât mai aproape de nevoile comunității”.

SpitalFoto: Luckydoor | Dreamstime.com

„Premierul Nicolae Ciucă a decis, la inițiativa Ministerului Transporturilor, să înceapă procesul de transfer al celor 15 unități spitalicești aflate în prezent în coordonarea acestui minister. Concret, urmează ca această prima etapă să fie demarată prin intermediul unui Comitet Interministerial coordonat de secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

„Principala sarcină a acestui comitet va fi de a realiza cadrul normativ necesar la nivelul Guvernului. În cea de-a doua etapă vor fi identificate toate măsurile pentru a ne asigura că există capacitatea și resursele pentru ca autoritățile locale să poată consolida și chiar dezvolta capacitatea de tratament oferită de aceste spitale. Un rol important în acest sens îl vor avea universitățile de medicină, care vor contribui la pregătirea personalului medical din aceste rețele”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a luat această decizie după o întâlnire, la Palatul Victoria, cu factori de decizie la nivel guvernamental și local. Au participat la această întâlnire secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, ministrul transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, ministrul educației, Ligia Deca, precum și reprezentanți ai autorităților locale la nivel de oraș, municipiu și consiliu județean, dar și reprezentanți ai conducerii universităților de medicină din România”, se arată într-un comunicat al Guvernului.