​Medicii de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi au reușit să îi salveze viața și să îi replanteze piciorul unui băiat în vârstă de 15 ani care a fost lovit de tren în apropierea gării din Vatra Dornei. Operația a durat 13 ore, relatează Agerpres.

SpitalFoto: Grandmaisonc | Dreamstime.com

Medicii ieșeni au fost, însă, nevoiți să îi scoată splina băiatului în vârstă de 15 ani.

Băiatul se află în acest moment la Terapie Intensivă, sub supravegherea continuă a medicilor, a declarat dr. Solange Tamara Roşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru copii „Sfânta Maria” din Iași.

„În timpul intervenţiei s-a făcut osteosinteza gambei stângi şi i-au reimplantat gamba stângă. De asemenea, a suferit o intervenţie de splenectomie. Funcţiile vitale şi plasmafereza au fost menţinute şi realizate de echipa ATI”, a explicat dr. Solange Tamara Roşu.

Băiatul în vârstă de 15 ani fusese transferat în cursul zilei de marți cu un elicopter SMURD la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi. Băiatul a suferit o amputaţie de picior după ce a fost lovit de un tren în apropierea staţiei CF Vatra Dornei Băi.

Medicii ieșeni au replantat brațele unei adolescente de 15 ani în luna decembrie

În luna decembrie, medicii de la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi au reușit să îi replanteze ambele brațe unei adolescente în vârstă de 15 ani care fusese victima unui accident de autocar.

Intervenția chirurgicală în care medicii au reușit să îi replanteze adolescentei ambele brațe a durat 20 de ore, fiind implicați 10 medici, 8 asistente, 4 infirmiere şi doi brancardieri.

Foto: Dreamstime.com.