​Repartiția candidaților care au obținut punctaj de promovare la Concursul de admitere în Rezidențiat, sesiunea noiembrie 2022, organizat de Ministerul Sănătății în colaborare cu cele 6 universități de medicină și farmacie, a fost finalizată. La domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs.

RezidentiatFoto: Ministerul Sanatatii

Având în vedere că multe dintre locurile rămase neocupate sunt din categoria specialităților deficitare (medicină de urgență, medicină de familie, ATI, neonatologie, specialități chirugicale pediatrice, sănătate publică și management, epidemiologie, microbiologie medicală etc), precum și faptul că „licențiații facultăților de medicină obțin dreptul de practică numai după dobândirea titlului de specialist de către medicii rezidenți”, Ministerul Sănătății anunță că evaluează posibilitatea organizării unui nou concurs de rezidențiat pentru locurile și posturile rămase neocupate.

Acest concurs ar putea fi organizat, „în mod extraordinar”, în prima jumătate a anului 2023, potrivit instituției conduse de Alexandru Rafila.

La domeniile Medicină Dentară și Farmacie, locurile au fost ocupate în totalitate în sesiunea 20 noiembrie 2022. Absolvenții licențiați ai acestor facultăți au drept de liberă practică, fără a fi necesară promovarea concursului de rezidențiat și dobândirea titlului de specialist.