MedLife continuă proiectul Caravana cu Sănătate și sprijină comunitățile vulnerabile din sudul țării, oferind gratuit, servicii medicale prin intermediul Unității Mobile. În perioada 23 – 30 octombrie, Unitatea Medicală Mobilă a fost prezentă în localitățile Drăgoești (județul Ialomița), Chiselet (județul Călărași) și Necșești (județul Teleorman) împreună cu personal medical specializat, în vederea acordării de servicii medicale gratuite.

MedLife continuă proiectul Caravana cu SănătateFoto: MedLife
  • Serviciile medicale oferite în mod gratuit au fost puse la dispoziția locuitorilor din localitățile Drăgoești (județul Ialomița), Chiselet (județul Călărași) și Necșești (județul Teleorman) prin intermediul Unității Medicale Mobile MedLife.
  • Localnicii au beneficiat în perioada 23 – 30 octombrie de un screening general – o consultație, un set de analize, EKG și o ecografie abdominală.
  • Aceasta a fost cea de-a treia ediție a proiectului MedLife, Caravana cu Sănătate, în care Unitatea Medicală Mobilă s-a deplasat în zone rurale cu acces deficitar la servicii medicale.
  • În primele două ediții, MedLife a oferit asistență medicală gratuită localnicilor din comune izolate din județele Brașov, Prahova, Buzău, Vaslui și Iași.
  • Proiectul Caravana cu Sănătate a fost lansat de MedLife cu un an în urmă, timp în care Unitatea Mobilă a parcurs peste 5.000 de km, a investigat, consultat, testat gratuit peste 3.000 de persoane, prin acțiuni care au vizat comunități vulnerabile din mediul rural, categorii de români afectați de pandemia de coronavirus, pacienți cu boli cronice, dar și refugiați din Ucraina.

Specialiștii MedLife au fost la dispoziția pacienților și le-au oferit un screening general – consultație, un set de analize, EKG și o ecografie abdominală.

„Ca parte a angajamentului nostru de a face România bine împreună, avem în desfășurare Caravana cu sănătate, un proiect pe termen lung, prin care urmărim creșterea accesului la servicii medicale a unui număr cât mai mare de persoane, în special din mediul rural, unde accesul la serviciile medicale este unul deficitar. Prin intermediul Caravanei și a altor initiative derulate de-a lungul timpului, punem umărul la însănătoșirea comunității din care facem parte cu toții’’ a declarat Dorin Preda, Director Executiv MedLife Group.

Proiectul Caravana cu Sănătate a fost lansat de MedLife cu un an în urmă, timp în care Unitatea Mobilă a parcurs peste 5.000 de km, a investigat, consultat, testat gratuit peste 3.000 de persoane, prin acțiuni care au vizat comunități vulnerabile din mediul rural, categorii de români afectați de pandemia de coronavirus, pacienți cu boli cronice, dar și refugiați din Ucraina.