​Anul 2023 va fi momentul închiderii pandemiei, însă aceasta nu trebuie să fie o decizie politică, a declarat miercuri Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase și directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, în cadrul unui workshop pe tema „COVID-19 și pacienții cronici”, organizat de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), cea mai mare asociație care reprezintă bolnavii cronici din România.

Dr. Adrian MarinescuFoto: AGERPRES

În așteptarea închiderii pandemiei, anul 2022 este cel al conviețuirii cu ea, afirmă Adrian Marinescu.

Închiderea pandemiei nu trebuie să fie însă o decizie politică, „am văzut că a anunțat-o și domnul Biden”, spune Adrian Marinescu, adăugând că așteaptă un anunț în acest sens „de la instituțiile de tip OMS (Organizația Mondială a Sănătății)”.

Directorul medical al Institutului Matei Balș este de părere că „marea problemă pe care am avut-o în pandemie, nu numai în România, este că am politizat orice informație. Din acest lucru ar trebui să învățăm.”

„La Institutul Matei Balș am tratat primul pacient COVID-19 și să sperăm că tot aici se va stinge lumina și se va întâmpla cât mai curând”, încheie medicul Adrian Marinescu.