O „bacterie legionella” se află la originea pneumoniilor care au omorât patru oameni în Argentina, a anunțat Ministrul Sănătății, potrivit AFP.

test antigen pentru detectarea bacteriei legionellaFoto: NICOLAS MAETERLINCK / AFP / Profimedia

Anterior, Ministerul Sănătății anunța că o pneumonie de origine necunoscută a ucis o a patra victimă sâmbătă la Tucuman, în nord-vestul Argentinei.

„Cazul este un pacient de sex masculin în vârstă de 48 de ani, cu comorbidități, care se afla în stare gravă într-un spital public”, a transmis Ministerul Sănătății.

Acesta este al patrulea deces în mai puțin de o săptămână: doi membri ai personalului medical de la clinica privată din San Miguel de Tucuman au murit luni și apoi miercuri. Joi a murit o femeie de 70 de ani, pacientă în aceeași clinică, unde fusese operată.

Un total de 11 persoane au prezentat simptome similare, iar șapte sunt încă în curs de tratament, potrivit ministerului. Din cele zece cazuri înregistrate inițial, opt erau lucrători din domeniul sănătății din aceeași clinică privată.

Probele trimise spre analiză au scos la iveală cazuri de „legioneloză”, o infecție gravă a plămânilor cauzată de o bacterie numită Legionella, a informat sâmbătă cotidianul local La Gaceta, citând surse de la Institutul Malbran din Buenos Aires unde sunt în desfășurare examinări aprofundate.