​Tendința de descreștere a îmbolnăvirilor de COVID-19 este evidentă în acest moment, iar autoritățile nu se așteaptă la „fenomene deosebite” până în luna septembrie, când ar putea avea loc o nouă creștere a numărului de cazuri, odată cu întoarcerea multor români din vacanță și începerea școlilor, a declarat marți Adriana Pistol, medic epidemiolog și secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Adriana PistolFoto: Agerpres

„Se observă o tendință de descreștere. Tendința de descreștere este evidentă”, a subliniat secretarul de stat Adriana Pistol. Scăderea se va vedea, cel mai probabil, și mai clar în săptămânile următoare, dacă această tendință se va menține, mai spune Adriana Pistol.

Secretarul de stat a ținut și să le mulțumească românilor care au respectat, în această perioadă, regulile recomandate de Ministerul Sănătății: ”Apreciem în mod deosebit toate acele persoane care au respectat măsurile pe care noi le-am recomandat - persoane care au purtat mască în mijloacele de transport în comun, în supermarketuri. Acest comportament a contribuit la această tendință de scădere. În acest fel putem să evităm îmbolnăvirea noastră și îmbolnăvirea celorlalți.”

Citește și: