Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, recomandă în continuare purtarea măștii în spații închise aglomerate, fără ca instituția pe care o conduce să impună obligativitatea purtării ei. Alexandru Rafila a declarat luni, într-o conferință de presă, că „trebuie să le mulțumim (celor care poarta mască - n.red.). Și lor li se datorează această scădere (a numărului de cazuri de COVID-19 - n.red.).

COVID-19Foto: DreamsTime

4.689 de noi cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în România în ultimele 24 de ore, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, declarând luni, într-o conferință de presă, că trendul este unul descendent.

Masca este „elementul esențial pentru ținerea sub control a pandemiei”, afirma în urmă cu o săptămână ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, el subliniind și că este important dacă din luna septembrie, când încep școlile, „să folosim masca în mijloacele de transport în comun”.

Ministrul Sănătății a exclus însă posibilitatea ca purtarea măștii să devină obligatorie din septembrie, el arătând că „nu avem pârghia pentru a instaura aceasta obligație. Ea a fost posibilă doar pe perioada stării de alertă”.

Alexandru Rafila a subliniat atunci că eventuala impunere a unei astfel de măsuri „excede cu mult competența Ministerului Sănătății”.

Sursă foto: Dreamstime.com.

Citește și: