​Medicul epidemiolog Emilian Popovici povestește că se află în a 10-a zi de la apariția primelor simptome de COVID-19 și își descrie experiența cu boala: „Aș putea să spun că m-am vindecat dacă nu aș fi obosit, foarte obosit. În primele 5 zile m-am confruntat cu febră, tuse, dureri în gât, insomnie, extrasistole, rinoree iar din ziua a 6-a acestea s-au remis dar a rămas prezentă oboseala așa cum îmi aduc aminte că am resimțit-o când copil fiind, am trecut prin hepatită sau mononucleoză infecțioasă.”

Emilian PopoviciFoto: AGERPRES

”Credeți-mă că infecția cu SARS CoV 2 nu e o boală de făcut indiferent de varianta sau subvarianta virală circulantă”, este mesajul medicului.

Medicul epidemiolog îi îndeamnă pe români, într-o postare pe pagina sa de Facebook, să nu aștepte „ca autoritățile să vă spună sau să nu vă spună ce aveți de făcut. Virusul ăsta nu așteaptă ca să infecteze după vreo aprobare de la autorități ! Dacă vreți să vă păziți sănătatea si să nu pierdeți zile, săptămâni, luni sau chiar mai mult din viața voastră, purtați masca în spațiile interioare, în mijloacele de transport în comun, în spațiile exterioare foarte aglomerate, respectați normele de igiena a mîinilor, distanțați-vă față de persoanele care prezintă semne de boală și evitați contactul cu alte persoane dacă voi prezentați simptome chiar și în stadiu incipient! Păziți-vă pe voi și păziți-i pe cei din jurul vostru!”

Regulile de protecție trebuie respectate cu atenție și în vacante, mai subliniază Emilian Popovici: „Se pot petrece vacanțele și respectând măsurile de mai sus și cu siguranță că se pot petrece vacanțele cât timp sunteți sănătoși ! Odată bolnavi mă îndoiesc că va mai putea fi vorba de vacanță. Să auzim de mai bine și să fiți sănătoși!”