Asociația SOS Infertilitatea, prin președinta sa, Nicoleta Cristea-Brunel, oferă anual Grantul memorial EVA ȘI CLARA BRUNEL, care are scopul de a finanța integral o procedură de fertilizare in vitro pentru un cuplu care a pierdut o sarcină evolutivă avansată sau un nou-născut / sugar - și nu mai reușește să obțină o altă sarcină, doi ani mai târziu.

HotNews.roFoto: Hotnews

În anul 2022, valoarea grantului este de până la 6.000 de euro (30.000 de lei), o sumă în principiu suficientă pentru a acoperi procedura (inclusiv cu ovocite donate) și medicația.

Condiții de acces:

  • Cuplul a pierdut o sarcină evolutivă avansată (mai mult de 13 săptămâni de sarcină) sau un copil la naștere ori în primul an de viață;
  • nefericitul eveniment s-a întâmplat înainte de 1 iulie 2020 și de atunci cuplul face totul pentru a obține o nouă sarcina, însă nu reușește.
  • nu există vârstă feminină minimă de acces, iar vârsta feminină maximă este fixată la 49 de ani;
  • întrucât scopul acestui grant nu este de a face un virament în contul unei clinici de fertilitate, ci de a sprijini o familie să își țină copilul în brațe, femeile care au 40 de ani împliniți la data de 1 iulie 2022 se pot înscrie doar dacă optează pentru FIV cu ovocite donate.
  • femeile cu vârstă sub 40 de ani pot opta fie pentru FIV cu ovocite proprii, fie pentru FIV cu ovocite donate, în funcție de recomandarea medicului și de propria dorință.

Procedura se poate efectua la orice clinică FIV acreditată din România sau la o clinică cu o bună reputație din străinătate.

Aplicantii se angajează să folosească fondurile Grantului cu responsabilitate și bună-credință și să informeze Asociația în mod constant asupra evoluției demersurilor medicale. Nerespectarea acestei condiții poate duce la anularea acordării Grantului.

Înscrierile au loc în perioada 12 iunie – 1 iulie 2022 prin intemediul acestui formular https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe3Fm0e91GdNL5ai6BmXiMvaLgCo4wPzQxeBmtg8cmPxx8AxA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&fbclid=IwAR1OjHFBcz2TeBzqm1tmqPWBv-XY27B9J-TwVMlExgbqF-5lRbcs1EkA9T4,

iar extragerea cuplului câștigător va avea loc în data de 8 iulie 2022, când se împlinesc 14 ani de la nașterea și scurtă trecere prin lume a Clarei și a Evei Brunel.