Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, marți, că au fost confirmate 131 de cazuri de variola maimuței și alte 106 cazuri sunt suspecte, transmite Reuters. Primul caz a fost raportat pe 7 mai, în afara țărilor în care se răspândește de obicei.

OMSFoto: Profimedia Images

În timp ce focarul este unul neobişnuit, el rămâne „controlabil", a precizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii care convoacă noi reuniuni pentru a veni în ajutorul statelor membre cu mai multe sfaturi legate de modalitatea de gestionare a situației.

„Vrem să oprim transmiterea de la om la om. Putem face acest lucru în țările non-endemice", a declarat epidemiologul Maria Van Kerkhove, referindu-se la cazurile recente din Europa și America de Nord, potrivit BBC.

Organizația Mondială a Sănătății nu crede că focarul de variolă a maimuței în Europa și America de Nord va aduce după sine necesitatea unei vaccinări în masă, deoarece măsuri precum o bună igienă și un comportament sexual sigur vor ajuta la controlul răspândirii acesteia, a declarat luni un înalt oficial.

Citește și: