​Fetița în vârstă de 5 ani despre care s-a crezut inițial că ar fi primul caz de hepatită de origine necunoscută din România, diagnosticată ulterior cu boala Wilson și supusă unui transplant hepatic, este „în stare extrem de critică, necesitând în continuare măsuri susținute de Terapie Intensivă”, arată marți Institutul Clinic Fundeni, într-un comunicat.

Tratament in spitalFoto: AFP / Profimedia Images

Starea fetiței a început să se înrăutățească de câteva zile: „după o perioadă favorabilă, starea clinică a fetiței transplantate a suferit o agravare progresivă în ultimele 3 zile”, anunța în urmă cu o zi Institutul Fundeni.

Ieri, medicii de la Institutul Fundeni au reintervenit chirurgical în cazul fetiței: „S-a reintervenit chirurgical, identificându-se complicații ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment, starea fetiței este critică, necesitând măsuri susținute de Terapie Intensiva.”

Boala Wilson, afecțiunea de care suferă fetița în vârstă de 5 ani despre care s-a crezut inițial că ar fi primul caz de îmbolnăvire de hepatită de origine necunoscută din România, este o tulburare genetică ce provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism.

Acumulările de cupru determină insuficiență hepatică și leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opțiunea terapeutică.