​Denisa și-a dorit mereu copii și și-a imaginat un viitor cu o familie numeroasă împreună cu soțul său. Astăzi, la 30 de ani, are 3 copii sănătoși, energici, și e foarte fericită, cu o viață plină de provocări dintre cele mai frumoase. Angajată într-o companie din Arad, a avut grijă să înroleze toată familia în abonamentul medical MedLife care i-a fost oferit pe lângă salariu, iar acest lucru a însemnat enorm pentru felul în care familia a putut crește așa cum și-au dorit.

Cum te ajută abonamentul medical în monitorizarea sarcinii?Foto: PALMED

În 2014, Denisa a avut prima sarcină, monitorizată și finalizată în sistemul medical privat. Își aduce aminte cum și-a spus că acolo s-ar reîntoarce mereu, dacă ar mai avea ocazia. Câțiva ani mai târziu, Denisa s-a bucurat de încă 2 sarcini, în 2020 și 2021, care aveau să îi aducă două mari bucurii și să întregească familia frumoasă pe care o are astăzi. De această dată, l-a avut alături pe Dr. Miclea Iulius Iulian, Medic Primar și Doctor în științe medicale, cu competență în ecografie obstetricală ginecologică, histeroscopie, chirurgie laparoscopica ginecologică, în cadrul Hyperclinicii și Spitalului MedLife Genesys din Arad.

Ultimele două sarcini au decurs mult mai ușor pentru Denisa. Avea deja experiența primeia și medicul care îi inspira toată încrederea, iar abonamentul medical corporate de care a beneficiat a ușurat tot procesul și i-a dat siguranța controlului propriului parcurs medical. Denisa a avut inclus în abonament și protocolul de sarcină, care i-a facilitat accesul gratuit la zeci controale, analize și investigații imagistice specifice fiecărui trimestru.

Denisa explică alegerea ei: “Totul a început cu prima sarcină, pe care am supravegheat-o tot privat. Sănătatea copilului meu a fost mereu pe primul loc, dar și pentru mine a fost mai comod și mai plăcut. Pentru următoarele două sarcini mi-a fost extrem de ușor să aleg același sistem, și, beneficiind între timp și de un abonament acoperitor, alegerea a fost cu atât mai evidentă”.

Ce avantaje oferă abonamentul medical pentru femeile însărcinate?

Abonamentul medical este un instrument prin care pacientele pot beneficia de asistență medicală pre și post natală. Cu ajutorul acestuia, medicul poate ghida gravida în stabilirea programului de monitorizare necesar. Efectuarea la timp a examinărilor le ajută pe viitoarele mămici să știe că totul este sub control și să se bucure de această perioadă foarte specială din viața lor.

Protocolul de sarcină standard conține seturi de analize și ecografii împărțite pe cele 3 trimestre ale sarcinii, care asigură o monitorizare completă și amănunțită a mamei și copilului. Majoritatea analizelor și consultațiilor necesare în sarcină au rolul de a confirma parcusul său normal, atât din punctul de vedere al sănătății bebelușului, cât și al sănătății mamei. Prin efectuarea acestor controale și analize regulate se urmărește depistarea din timp a anumitor probleme care ar putea apărea, pentru a lua toate măsurile necesare. Dacă pacienta gravidă prezintă anumite anomalii pre-existente, există riscuri suplimentare, tocmai de aceea investigațiile au un rol esențial.

“La ultimele două sarcini, lucrurile pentru mine erau deja foarte familiare, însă perspectiva unei noi cezariene, și atât de curând după a doua, ne-a dat emoții, a fost nevoie de niște investigații mai amanunțite pentru a ne asigura că totul este în regulă. Abonamentul din spate mi-a ușurat mult procesul, incluzând tot ce a fost necesar, iar domnul Dr. Miclea a fost acolo pentru mine și m-a ajutat să scap de toate fricile și anxietățile pe care le aveam. Mai mult decât atât, cu ajutorul abonamentului mi- am făcut din timp programări, după cum erau recomandate, pe trimestre”, rememoreză Denisa.

Prin beneficiile aisgurate, abonamentul de sănătate este un instrument util în crearea unei rutine de monitorizare, alături de medicul specialist. Programul personalizat de monitorizare constă într-un calendar clar de date pentru efectuarea examinărilor, iar odată ce acestea sunt acoperite de abonament, pacientele își pot efectua din timp progrmările pentru fiecare investigație în parte.

Un alt avantaj îl constituie faptul că rezultatele tuturor acestor analize sunt stocate într-un singur loc și sunt disponibile în timp real în contul fiecărui abonat, ușor de accesat prin aplicația de mobil a pacientului, dar și de către medicii din sistem, dacă e nevoie.

Pe lângă facilitarea unei relații directe cu medicul, abonamentul medical ridică și presiunea financiară de pe umerii unei familii, mai ales când vorbim de o familie mai numeroasă, cum e cea a Oanei. Economiile se ridică la sume destul de importante. Spre exemplu, doar în cazul consultațiilor, care, potrivit recomandărilor medicilor trebuie efectuate lunar, cu ajutorul abonamentului medical poate fi efectuată o economie de minimum 1.800 lei.

Toate consultațiile, analizele, ecografiile 4D, pre și post natale ale Denisei au fost incluse în abonament, la fel și analizele celor doi nou-născuți și ecografiile acestora. Deoarece a optat pentru un abonament pentru toată familia, și copiii, și soțul au mers la controale și au fost protejați și sănătoși.

“Având experiența din 2014, unde ne-am asumat complet anumite costuri, experințele din 2020 și 2021 au fost complet diferite. Au fost la fel de sigure, dar trebuie să recunoaștem, am respirat ușurați când am văzut că întregul protocol de sarcină era inclus în abonament. Avem trei copii fericiți și sănătoși, dar și câteva economii pentru ei. Dacă ar fi să repet procesul, aș lua instant aceeași decizie, și asta pentru că vreau tot ce este mai bun pentru copiii mei, dar trebuie să recunosc, abonamentul ne-a ușurat viața în ultimii doi ani și o va face în continuare”, a adăugat Denisa.

Cele mai importante rețele de sănătate au raportat faptul că în ultimii ani, aproape 50.000 de femei însărcinate au beneficiat de servicii specifice sarcinii în baza abonamentului medical. În realitate, cifra este mult mai mare dacă am lua în calcul și furnizorii locali, cabinetele medicale individuale și operatorii de talie mică și medie.

------------------------------------

Acest articol face parte din demersul de informare PALMED, cu privire la impactul și beneficiile abonamentelor medicale pentru populația din România.

Abonamentele medicale sunt cel mai eficient și accesibil instrument de prevenție în sănătate, care ajută la identificarea la timp a eventualelor afecțiuni, și la tratarea lor rapidă, cu un consum financiar și emoțional mai mic.

Acestea sunt disponibile oricărei persoane din țară sau străinătate, inclusiv pentru copii, și pot fi oferite ca beneficiu extra-salarial oferit de către companii angajaților sau contractate individual. Serviciile din cadrul abonamentelor pot fi accesate la nivel național, prin intermediul furnizorilor de serviciiprivate de sănătate, dar și online, prin platformele de consultații la distanță dezvoltate de aceștia. Pentru a afla toate detaliile, intră pe www.abonamentmedical.ro.

#AbonamentMedical