BLINDHub, prima aplicaţie mobilă ce va contribui la integrarea profesională a persoanelor cu deficienţe de vedere, prin oportunitati de educație și angajare susținute de companii și universități din România, a fost lansată cu prilejul Zilei Europene pentru Viață Independentă.

Smartphone si laptopFoto: Pixhere

Oferte de muncă pentru nevăzători cu un simplu click, în baza CV-ului video

Aplicația BlindHUB este o inovație ce facilitează conectarea persoanelor cu dizabilități la piața muncii, reușind să pună în valoare cererea și oferta de muncă pentru o categorie de persoane vulnerabile și prea putin valorificată în domeniul ocupării.

Cu un simplu click, cele 98.000 de persoane cu deficiențe de vedere pot accesa oferte de muncă și educație la nivel național. Beneficiarii își vor putea crea, gratuit, un profil profesional complet în baza unui video CV.

Companiile interesate vor avea ocazia să filtreze în baza de date și să trimită direct solicitări de interviu către candidați. Universitățile au posibilitatea de a invita candidați la programe de formare, contribuind la dezvoltarea unui climat inclusiv.

Materialul de tip video CV va fi realizat cu sprijinul echipei de proiect în cadrul celor două centre BLINDHub din București, înființate la sediul Asociației Nevazătorilor din România și în cadrul Universității București, cămin Gaudeamus.

Aplicația BLINDHub a fost lansată de Asociaţia Nevăzătorilor din România, Universitatea din Bucureşti și Fundația Orange.

Angajatorii pot accesa fonduri nerambursabile pentru a accesibiliza spațiile pentru angajații cu dizabilități

„Dialogul cu beneficiarii: persoane cu dizabilități vizuale, companii și universități a facilitat o integrare adecvată a perspectivelor celor trei actori principali în ceea ce privește resursa umană, oportunitățile de educație și angajare” afirmă Tudorel Tupiluși, președintele Asociației Nevăzătorilor din România.

„O universitate incluzivă își înțelege misiunea din trei perspective: educație, cercetare și responsabilitate socială, punând accent pe interesele colective”, a completat dr.univ.Marian Preda, rector al Universităţii din Bucureşti.

„Există continuitate și corelare între acțiuni și vă informez că s-a publicat astăzi în Monitorul Oficial Ordinul de ministru care oferă posibilitatea angajatorilor de a accesa fonduri nerambursabile pentru accesibilizarea spațiilor companiilor pentru angajații cu dizabilități, continuând măsurile de sprijin pe lângă scutirile de taxe” a declarat Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.