​Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC) a anunțat marți că mai multe cazuri de hepatită infantilă de origine necunoscută, identificate pentru prima dată în Marea Britanie, au fost depistate la copii din alte patru țări europene, potrivit AFP.

Cum prevenim hepatitaFoto: MorgueFile.com

"În urma raportărilor de hepatită acută de origine necunoscută de către Agenția britanică de securitate sanitară" la începutul lunii aprilie, "cazuri suplimentare la copii au fost raportate în Danemarca, Irlanda, Olanda și Spania", a precizat agenția europeană într-un comunicat.

Nouă cazuri suspecte au fost, de asemenea, identificate la copii cu vârste între 1 și 6 ani în Alabama, în SUA, a precizat ECDC.

"Investigațiile continuă în toate țările care raportează cazuri. În prezent, cauza exactă a hepatitei rămâne necunoscută", a scris ECDC, dar cercetătorii britanici "consideră că o cauză infecțioasă este cea mai probabilă, datorită caracteristicilor clinice și epidemiologice ale cazurilor.

În Franța, după lansarea unei "căutări active de cazuri", "două cazuri de hepatită acută a căror etiologie este încă nedeterminată au fost semnalate de Spitalul Universitar din Lyon" la copii cu vârsta sub 10 ani și "sunt în curs de investigare", a precizat agenția de Sănătate Publică, intervievată de AFP.

"Cazurile de hepatită acută de etiologie nedeterminată la copii nu sunt rare. Apariția acestor două cazuri nu este neașteptată și nu indică, în acest stadiu, un exces de cazuri în Franța", a adăugat aceeași sursă, apreciind că "alte raportări sunt probabil de așteptat în zilele următoare", având în vedere căutările active lansate.

Vineri, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că se așteaptă la noi raportări în zilele următoare și că a raportat deja "mai puțin de cinci" cazuri în Irlanda și trei în Spania.