​Radu Gănescu (Asociația Pacienților cu Talasemie Majoră), pacient diagnosticat cu talasemie, a fost reales președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, cea mai mare asociație care reprezintă bolnavii cronici din România.

Radu Ganescu, presedintele COPACFoto: AGERPRES

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România are un nou Consiliu Director, ales în Adunarea Generală.

Astfel, președinte rămâne Radu Gănescu (Asociația Pacienților cu Talasemie Majoră), iar vicepreședinte a fost ales Iulian Petre (Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA – UNOPA).

Din Consiliul Director mai fac parte Dorica Dan (Alianța Națională de Boli Rare), Daniel Andrei (Asociația Română de Hemofilie) și Sorin Grădinaru (Asociația Copilul Meu Inima Mea).

”Adunarea Generală COPAC a ales o nouă componență a Consiliului Director, în care au intrat și doi colegi noi, Daniel Andrei și Sorin Grădinaru. Sunt colegi care s-au implicat mult în proiectele COPAC în ultimii ani și vin cu o perspectivă proaspătă pentru dezvoltarea organizației”, a declarant Radu Gănescu, președintele COPAC.