​​Ministerul Sănătății atrage atenția că iodura de potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide.

MedicamenteFoto: Hotnews

Precizările vin în contextul discuțiilor din spațiul public despre utilizarea Iodurii de Potasiu în cazul unui posibil incident nuclear. HotNews.ro a scris cum în farmacii produsele pe bază de iod nu se găsesc și despre riscurile administrării acestora.

Ministerul Sănătății precizează că în caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică.

Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ, se mai arată în comunicarea Ministerului Sănătății.