8.077.000 de români s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19 cu cel puțin o doză, ceea ce înseamnă o rată de vaccinare de 50,43% în populația adultă și de aproximativ 45% în populația eligibilă (cu vârsta de peste 5 ani), a anunțat joi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, într-o conferință de presă. Rata de vaccinare în populația totală este de 42%.

Doza boosterFoto: DreamsTime

"Prin introducerea categoriei de vârstă 5-11 ani a scăzut rata de vaccinare la populația eligibilă de la 47% la 45%. Acum ne raportăm la 18,1 milioane de locuitori", a precizat Valeriu Gheorghiță.

Pe grupe de vârstă "avem o rată de vaccinare semnificativ mai mare față de media națională - 54% la persoanele de la 40 la 80 de ani - iar la grupa de vârstă peste 80 de ani, am observat o ușoară creștere a ratei de vaccinare - aproape 34%, ceea ce este îmbucurător", spune coordonatorul campaniei de vaccinare.

Câți români au făcut doza booster

Peste 2,4 milioane de persoane au primit până acum doza booster de vaccin împotriva COVID-19, în condițiile în care 44% din populația eligibilă pentru vaccinul COVID care poate beneficia de doza booster, spune Valeriu Gheorghiță.

La data de 3 octombrie, când a început administrarea dozei booster în România, erau circa 5,4 milioane de persoane care aveau schemă completă de vaccinare, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.