Zeci de percheziţii au loc joi dimineaţă în șapte județe, într-un dosar privind eliberarea de adeverințe false de vaccinare împotriva COVID-19, fiind vizate 95 de persoane.

Adeverinta de vaccinareFoto: Hotnews

Potrivit Poliției Române, au loc 56 de percheziții în judeţele Mehedinţi, Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, într-un dosar în care se fac cercetări pentru infracţiunile de acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic.

Conform anchetatorilor, în perioada mai - iunie 2021, un bărbat din Drobeta-Turnu Severin, în prezent arestat preventiv, ar fi intrat în incinta a două centre de vaccinare din municipiul Drobeta-Turnu Severin, ar fi accesat fără drept evidenţa electronică cu persoanele vaccinate împotriva COVID-19 şi ar fi modificat datele informatice, în sensul că ar fi suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate datele altor persoane nevaccinate, cărora le-ar fi generat adeverinţe de vaccinare.

Totodată, se fac cercetări şi în cazul a de 95 de persoane, beneficiari ai adeverinţelor false de vaccinare şi complicii bărbatului, dintre care 4 persoane cercetate sub control judiciar. Vor fi puse în executare 55 de mandate de aducere, pentru audieri şi propunerea măsurilor legale.