2.256.000 de români, reprezentând 42,85% dintre persoanele eligibile pentru doza 3 de vaccin împotriva COVID-19 în România, au făcut până în acest moment boosterul, a anunțat joi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Doza boosterFoto: DreamsTime

5,26 de milioane de persoane sunt eligibile în acest moment în România pentru doza booster - au cel puțin 4 luni de la prima schemă de vaccinare, a explicat Valeriu Gheorghiță.

42,85% dintre persoanele eligibile pentru doza 3 au făcut boosterul.

Din totalul persoanelor vaccinate în România cu cel puțin o doză, 28% au primit și doza booster, mai spune coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

"Este important în ceea ce privește protecția în fața variantei Omicron și am văzut diferența între țări care au o rată crescută de administrare a dozei booster și țări care au o rată redusă de administrare. Dacă ne uităm la rata de spitalizare, sunt diferențe mai ales la populația vulnerabilă, care pierde protecția mai repede după schema inițială, aceste persoane având nevoie cât se poate de clar de administrarea dozei booster pentru restabilirea protecției", a subliniat Valeriu Gheorghiță.