Încă trei dintre sportivii echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare întorși din Africa de Sud au fost confirmați cu COVID, iar probele vor fi trimise la secvențiere pentru a se stabili dacă sunt infectați cu varianta Omicron.

Testare coronavirusFoto: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Trei dintre probele de control recoltate în ziua a opta de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș de la cei 28 sportivi întorși din Africa de Sud au fost pozitive pentru infectia cu SARS CoV-2, a anunțat marți Ministerul Sănătății.

Cele 3 probe vor fi trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare "Cantacuzino".

Sportivii lotului cu teste negative vor putea ieși din izolare în a 10-a zi de carantină. Cei 3 sportivi care au fost depistați pozitiv rămân, în continuare, în izolare. Starea lor de sănătate este bună, fiind asimptomatici, precizează Ministerul Sănătății.

Toți sportivii sunt vaccinați anti-Covid 19.

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare - 29 de sportivi - a fost repatriată din Africa de Sud în cursul nopţii de 30 noiembrie spre 1 decembrie, cu o cursă specială TAROM şi a intrat în carantină.

Trei dintre ei - un sportiv de la echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare și doi cetățeni din Brașov și Vaslui - au avut teste pozitive la întoarcerea în țară și s-a trecut la secvențiere pentru varianta Omicron.

În cazul celor doi cetățeni din Brașov și Vaslui s-a confirmat infecția cu varianta Omicron, iar în cazul sportivului de la Stiința Baia Mare se așteaptă în continuare rezultatul secvențierii.